Edi Chereji (Untold): Festivaluri doar cu persoane vaccinate, o limitare discriminatorie

De: Loredana Toma / 28.05.2021, 12:08
Edi Chereji (Untold): Festivaluri doar cu persoane vaccinate, o limitare discriminatorie

Organizatorul festivalurilor Untold și Neversea, Edi Chereji, consideră că accesul la festivaluri doar pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19 este o măsură discriminatorie și ar trebui să se revină asupra ei. 

Noile măsuri de relaxare a restricțiilor anunțate de Guvern joi oferă acces la evenimente mari precum Untold și Neversea doar celor vaccinați. Chereji îi ia în calcul pe cei care ar dori să se vaccineze, dar, din motive medicale, nu au această opțiune și pe cei care au vârsta mai mică de 18 ani, care încă nu au voie să se imunizeze, spunând că nu este corect să li se refuze accesul. El consideră că ar trebui ca cei care sunt dispuși să se testeze, precum și cei care au trecut deja prin boală și au dezvoltat anticorpi să fie lăsați să participe la evenimente. Chereji speră ca Guvernul să revină asupra deciziei ce privește evenimentele exclusiv pentru persoanele vaccinate.

“Noi putem să facem Untold , însă ar trebui să fie pentru toată lumea”

„Din punct de vedere logistic, artistic, noi suntem pregătiți de Untold, dar avem nevoie de o decizie finală, până la finalul lunii mai. Însă, ar trebui să se revină asupra acestei limitări, care se referă la evenimente doar cu cei vaccinați, pentru a nu fi acuzați noi, ca stat, de discriminare, în condițiile în care la alte festivaluri deja anunțate, precum cele din Belgia și Statele Unite, nu s-a pus problema de a limita accesul doar pentru cei vaccinați”, a declarat Edi Chereji, pentru Digi24. 

Guvernul a decis joi relaxarea mai multor restricții începând cu data de 1 iunie. Vor fi deschise cluburile, barurile și discotecile, la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate. De asemenea, începând cu 1 iunie, vor putea fi organizate evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală. Se pot organiza și evenimente cu mai mult de 1.000 de persoane, dacă toate sunt vaccinate, potrivit Digi 24.

CITEȘTE ȘI: Maximum Rock Festival 2021, în septembrie, la Arenele Romane din București

Ediția din 2021 a festivalului Electric Castle a fost anulată

Festivalul One World România a fost amânat pentru iunie

Foto: Profimedia Images