Comedia neagră „White Noise”, cu Adam Driver și Greta Gerwig, deschide Festivalul de la Veneția

De: Ana Obretin / 25.07.2022, 15:42
Comedia neagră

Comedia neagră a lui Noah Baumbach „White Noise”, cu o distribuție formată din Greta Gerwig, Adam Driver și Jodie Turner-Smith, va deschide Festivalul de la Veneția 2022. Aceasta este pentru prima dată când un film produs de Netflix deschide prestigiosul eveniment italian dedicat cinematografiei. Filmul este adaptarea romanului omonim lansat de Don DeLillo în 1985.

„White Noise”, care va avea premiera mondială în competiție, pe 31 august, îl urmărește pe Jack (Driver), un profesor care și-a făcut un nume predând studiile lui Hitler la o facultate de arte liberale din America. Împreună cu cea de-a patra soție, Babette (Gerwig) și copiii lor, încearcă să navigheze prin momente obișnuite stâncoase ale vieții de familie. Dar existența lor este pusă la încercare atunci când trebuie să facă față împreună amenințării cu moartea. Din distribuție mai fac parte Don Cheadle, Raffey Cassidy, Sam Nivola, May Nivola, André L. Benjamin și Lars Edinger.

CITEȘTE ȘI: Julianne Moore va fi președinta juriului ediției de anul aceasta a Festivalului de Film de la Veneția

Evenimentul / L’événement, filmul care a câștigat Leul de Aur la Veneția 2021, din 24 iunie în cinema

Noah Baumbach a fost cel mai recent la Veneția cu „Marriage Story”, tot un film produs de Netflix, în 2019, scrie Variety.

De altfel, Veneția a devenit, la cele mai recente ediții, o rampă de lansare privilegiată pentru aspiranții Netflix la Oscar.

Printre filmele care vor fi prezentate la Veneția anul acesta se numără „Don’t Worry Darling”, al doilea efort regizoral al Oliviei Wilde, cu Florence Pugh și Harry Styles, „Tár”, de Todd Field, cu Cate Blanchett, „Bones and All”, de Luca Guadagnino, cu Timothée Chalamet și Taylor Russell.

Cea de-a 79-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția va avea loc în perioada 31 august – 10 septembrie. Programul va fi anunțat marți. 

CITEȘTE ȘI: Catherine Deneuve va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de la Veneția

Foto: Profimedia Images