Julianne Moore va fi președinta juriului ediției de anul aceasta a Festivalului de Film de la Veneția

De: Nicoleta Lepădatu / 15.07.2022, 16:06
Julianne Moore va fi președinta juriului ediției de anul aceasta a Festivalului de Film de la Veneția

Julianne Moore va prezida juriul principal al ediției a 79-a a Festivalului de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 31 august – 10 septembrie.

Actrița americană, câștigătoare a Oscarului, care a jucat cel mai recent în „When You Finish Saving the World”, regizat de Jesse Eisenberg, și va apărea în continuare în „Sharper” regizat de Benjamin Caron, alături de Sebastian Stan și John Lithgow, este o prezență obișnuită la Veneția.

Moore a fost ultima dată pe Lido cu „Suburbicon”, regizat de George Clooney, în 2017. A câștigat premiul pentru actorie Venice Coppa Volpi în 2002 pentru „Far From Heaven”, regizat de Todd Haynes.

Julianne Moore, care a câștigat un Oscar pentru „Still Alice”, este prima femeie americană care a primit premii de actorie de top în toate festivalurile importante din Europa. Pe lângă Veneția, actrița a fost premiat la Berlin pentru „The Hours” de Stephen Daldry în 2003 și la Cannes pentru „Map to the Stars” de David Cronenberg.

Moore va prezida un juriu format din șapte membri, compus din trei femei și patru bărbați, care îi include și pe regizoarea franceză Audrey Diwan, câștigătoarea Leului de Aur de la Veneția de anul trecut pentru drama despre avort „Happening”, și pe actrița iraniană Leila Hatami, care s-a remarcat la nivel global cu filmul lui Asghar Farhadi „ A Separation.”

Autorul și scenaristul britanic Kazuo Ishiguro („Never Let Me Go”); regizorul italian Leonardo di Costanzo, care a fost la Veneția anul trecut cu drama „The Inner Cage”; argentinianul Mariano Cohn, tot la Veneția anul trecut cu comedia „Official Competition” cu Penelope Cruz și Antonio Banderas; și regizorul și producătorul spaniol Rodrigo Sorogoyen, al cărui film „Mama” a fost proiectat în secțiunea Orizonturi în 2019, completează juriul de la Veneția.

Cea de-a 79-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția se va desfășura în perioada 31 august – 10 septembrie.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Catherine Deneuve va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de la Veneția

Regizorul şi scenaristul Paul Schrader va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră anul acesta la Veneția