Comisiile pentru Cultură din Parlament au respins rapoartele de activitate ale TVR și ale Radioului public pe 2017, 2018 și 2019

De: Ana Obretin / 08.04.2021, 16:51
Comisiile pentru Cultură din Parlament au respins rapoartele de activitate ale TVR și ale Radioului public pe 2017, 2018 și 2019

Comisiile reunite pentru Cultură din Parlament au respins, joi, rapoartele de activitate ale TVR și Radioului public pentru anii 2017, 2018 și 2019. Documentele au trecut deja prin Comisiile de Buget-finanțe, care au dat aviz negativ.

Rapoartele vor ajunge în plenul reunit cel mai probabil săptămâna viitoare, pentru votul final. Potrivit unor surse politice, la nivelul coaliției de guvernare s-ar fi decis respingerea documentelor și, implicit, revocarea din funcție a șefilor TVR și SRR, Doina Gradea, respectiv Georgică Severin.

Rapoartele au fost respinse cu 13 voturi „pentru” şi 7 „împotrivă”, scrie TVR. Dacă și Parlamentul va lua aceeași decizie, atunci la cele două instituții va fi numită conducere interimară.

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a afirmat, la începutul dezbaterilor, că, odată cu aceste rapoarte, ar trebui să fie discutat şi cel pe 2020, care a fost depus. „Dezbaterile sunt pe rapoartele pe 3 ani. Există şi raportul pe 2020. În mod normal, aceste rapoarte trebuie dezbătute împreună, altfel vom fi în situaţie imposibilă. În ceea ce priveşte rapoartele din anii anteriori, dacă picaţi toate rapoartele, va fi o situaţie legală ambiguă. Dacă un raport pe un an anterior va fi picat se poate găsi o cale de atac pe actele adoptate anterior de Consiliul de Administraţie”, a subliniat Romaşcanu, citat de Agerpres.

Preşedintele Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaţilor, Iulian Bulai, a precizat că Birourile permanente reunite nu au sesizat cele două comisii cu privire la raportul pe 2020.

CITEȘTE ȘI: Bulai critică lipsa producțiilor de investigație la televiziunea publică; SRTv transmite că nu e subordonată editorial

Producții mai puțin cunoscute din Arhiva televiziunii publice, disponibile online, din 31 ianuarie

Foto: TVR