Contele Dracula este subiectul unui western SF regizat de Chloé Zhao

De: Loredana Toma / 05.02.2021, 14:05
Contele Dracula este subiectul unui western SF regizat de Chloé Zhao

Regizoarea Chloé Zhao, cunoscută pentru cel mai recent film “Nomadland”, care a primit numeroase premii, va face un western SF despre vampirul Dracula.

“Dintotdeauna am fost fascinată de vampiri și sunt foarte încântată să lucrez cu Donna Langley, Peter Cramer și cu întreaga echipă de la Universal pentru a prezenta un personaj atât de drag mie”, a spus Zhao, potrivit Variety.

Peter Cramer, președintele Universal Pictures, s-a declarat încântat de colaborare, spunând că viziunea lui Zhao “este un mix perfect între aspectele de  superficialitate și cele de neînțeles, iar recrearea unui personaj atât de important, de către ea, este un lucru bun”.

Contele Dracula – o sursă neîncetată de inspirație pentru noi povești

Personajul a fost creat de Bram Stoker, în 1897, în romanul horror gotic “Dracula”, ca un conte care trăiește în Transilvania. Contele Dracula a dat naștere multor povești fantastice despre vampiri, chiar până în ziua de astăzi.

De-a lungul timpului, contele Dracula a fost interpretat de actori precum Bela Lugosi, Christopher Lee, Frank Langella, Gary Oldman. Cea mai recentă încercare a studiourilor Universal de a prezenta acest personaj a fost în 2014, în filmul “Dracula Untold”, cu Luke Evans în distribuție.

Zhao este prima femeie asiatică nominalizată la premiul Globul de Aur pentru regie, pentru lungmetrajul “Nomadland”. Totodată, Zhao a primit o nominalizare și pentru scenariul peliculei, care este considerată una dintre favorite la premiile Oscar.

Cel mai recent proiect al ei,  filmul “Eternals”, cu Angelina Jolie, Kumail Nanjiani și Salma Hayek, va avea lansarea în luna noiembrie.

CITEȘTE ȘI:

Regizoarea Chloé Zhao scrie istorie la Palm Springs International Film Festival

Filmul „Nomadland”, de Chloé Zhao, marele câștigător la Gotham Awards 2021

„Nomadland”, „Borat”, “The Queen’s Gambit”, „The Crown”, printre nominalizările la Globurile de Aur 

Foto: Profimedia Images