Cornelia Catanga a murit la vârsta de 63 de ani. Artista era diagnosticată cu COVID-19

De: Alex Manole / 26.03.2021, 09:40
Cornelia Catanga a murit la vârsta de 63 de ani. Artista era diagnosticată cu COVID-19

Cântăreața Cornelia Catanga a murit la vârsta de 63 de ani, în urma unui infarct, vineri dimineață. Celebra interpretă de muzică lăutarească era internată la Spitalul Universitar din București, fiind diagnosticată cu COVID-19. Anunțul despre decesul Corneliei Catanga a fost făcut de jurnalista Mara Bănică pe pagina sa de Facebook.

„Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop- cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”, a scris Mara Bănică.

Potrivit unor surse citate de Gândul.ro, artista nu credea în existența SARS-CoV-2 și s-a tratat acasă cu invermectină, o substanță controversată, după care a ajuns în stare gravă la spital.

În urmă cu o săptămână, Cornelia Catanga le-a cerut fanilor pe pagina sa de Facebook să spună o rugăciune pentru colegul său de breaslă Nelu Ploieșteanu, care se află și el în stare critică la Spitalul Floreasca din Capitală.

În vara anului 2019, artista a mai fost internată, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce a suferit un infarct. Atunci i s-a montat un stent, după cum a informat soțul și partenerul său de scenă, Aurel Pădureanu.

Cornelia Catanga s-a născut în 1958, în satul Zeletin, judetul Buzău și este nepoata violonistei Maricica Catanga. În 1979, a cântat o scurtă perioadă alături de Romica Puceanu. Începând cu 1986, interpreta de muzică lăutărească a susținut turnee în străinătate (în special Israel, dar și la Berlin), iar primul LP l-a lansat în 1989, acompaniată de orchestra lui Ion Onoriu.

După 1995, a avut colaborări cu Sfinx Experience, Nicu Constantin și Loredana Groza.

CITEȘTE ȘI:

Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, a murit din cauza infectării cu SARS-CoV-2