Creatorul „House of Cards” Beau Willimon va produce un serial despre un caz de corupție de 5 miliarde de dolari

De: Nicoleta Lepădatu / 23.11.2021, 07:34
Creatorul „House of Cards” Beau Willimon va produce un serial despre un caz de corupție de 5 miliarde de dolari

Creatorul „House of Cards” Beau Willimon va produce un serial despre un caz de corupție de 5 miliarde de dolari, bazat pe bestsellerul „Billion Dollar Whale: The Man Who Fooled Wall Street, Hollywood, and the World”.

Creatorul „House Of Cards” Beau Willimon și partenerul său de la casa de producție Westward, Jordan Tappis, au făcut echipă cu SK Global, co-finanțatorii francizei Warner Bros. „Crazy Rich Asians” , pentru a dezvolta și produce o serie bazată pe „Billion Dollar Whale: The Man Who Fooled Wall Street, Hollywood, and the World”, cea mai bine vândută carte de non-ficțiune despre scandalul istoric de corupție de la 1MDB, din Malaezia.

Scenaristul David Henry Hwang, de trei ori finalist și dramaturg Pulitzer, a fost selectat să scrie și să fie producător executiv al proiectului. SK Global și Westward vor cofinanța și vor supraveghea toate etapele de dezvoltare și producție.

Scrisă de reporterii premiați de la celebra publicație Wall Street Journal, Tom Wright și Bradley Hope și publicată în 2018 de Hachette Books, „Billion Dollar Whale: The Man Who Fooled Wall Street, Hollywood, and the World” oferă o perspectivă internă a scandalului masiv de spălare de bani de la 1MDB din Malaezia, expunând o legătură între bogăția elitelor, bănci, Hollywood și politică. Cartea se concentrează pe presupusul creier al jafului, fugarul internațional Jho Low, și pe aventurile sale de la Hollywood (finanțarea lui Martin Scorsese pentru „The Wolf of Wall Street” și relația cu Leonardo DiCaprio) și de pe Wall Street (făcând milioane cu Goldman Sachs în timp ce fraudează investitorii). Încă investigat de autoritățile din Malaezia, Singapore, Luxemburg, Elveția și Departamentul de Justiție al SUA, furtul – estimat la 5 miliarde de dolari – se află printre cele mai mari cazuri de fraudă din istorie.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Kevin Spacey trebuie să plătească producătorilor „House of Cards” 31 de milioane de dolari. Care este motivul