Daniel Craig a fost decorat de regina Elisabeta a II-a cu aceeaşi distincţie ca cea deţinută de agentul 007

De: Nicoleta Lepădatu / 01.01.2022, 18:32
Daniel Craig a fost decorat de regina Elisabeta a II-a cu aceeaşi distincţie ca cea deţinută de agentul 007

Actorul Daniel Craig a fost decorat vineri de regina Elisabeta a II-a cu aceeaşi distincţie ca cea deţinută de agentul 007, personajul pe care starul britanic l-a interpretat în cinci filme din franciza cinematografică „James Bond”. Pe lista personalităţilor recompensate de Anul Nou de suverană se află şi coordonatorii campaniilor de combatere a pandemiei de COVID-19 din Marea Britanie, jucătoarea de tenis Emma Răducanu şi ducesa Camilla – soţia prinţului moştenitor Charles, conform Reuters.

Actorul Daniel Craig, în vârstă de 53 de ani, a primit titlul de Companion al Ordinului St. Michael & St. George (CMG), la fel ca celebrul spion pe care l-a interpretat pe marile ecrane, pentru servicii deosebite aduse industriei britanice de teatru şi film.

Personajul James Bond deţinea şi el titlul CMG în universul acestei francize cinematografice, iar în urma anunţului de vineri, Daniel Craig a ajuns să aibă toate decoraţiile acordate agentului 007, întrucât actorul britanic a fost numit şi Comandor Onorific al Marinei Regale în septembrie 2021.

„No Time to Die”, cel mai recent film care prezintă aventurile spionului James Bond, a cărui lansare din 2021 a fost întârziată de mai multe ori din cauza pandemiei de coronavirus, a marcat ultima participare a actorului Daniel Craig în această franciză.

Producătoarea seriei de filme „James Bond”, Barbara Broccoli, a fost recompensată cu titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

Aceste distincţii regale sunt acordate de două ori pe an, de Anul Nou şi cu ocazia aniversării oficiale a reginei Elisabeta a II-a, celebrată în luna iunie, deşi suverana s-a născut pe 21 aprilie 1926.

Decoraţiile de Anul Nou sunt atribuite începând din timpul domniei reginei Victoria din secolul al XIX-lea şi au scopul de a recompensa nu doar personalităţi de marcă, ci şi oameni mai puţin cunoscuţi, care au contribuit timp de mulţi ani la dezvoltarea societăţii britanice.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Top actori de la Hollywood cel mai bine plătiți. Cât câștigă Daniel Craig, Dwayne Johnson sau Will Smith

Tags: