David Lee Roth, solistul trupei Van Halen, a anunţat că se va retrage din industria muzicală

De: Nicoleta Lepădatu / 03.10.2021, 10:16
David Lee Roth, solistul trupei Van Halen, a anunţat că se va retrage din industria muzicală

David Lee Roth, solistul trupei rock americane Van Halen, a anunţat că se va retrage din industria muzicală şi că îşi va încheia cariera cu o serie de cinci concerte solo.

Artistul american a spus că va susţine o ultimă serie de cinci concerte solo în Las Vegas între 31 decembrie 2021 şi 8 ianuarie 2022. Aceste show-uri vor fi ultimele sale apariţii pe scenă, conform lui David Lee Roth, acum în vârstă de 66 de ani.

Îmi agăţ ghetele în cui. Mă pensionez. Acesta este primul şi ultimul anunţ oficial al meu. Aţi primit informaţia. Distribuiţi-o în lumea întreagă”, a declarat rockerul american. Nu îmi voi explica declaraţia. Explicaţia se află într-un seif. Acestea sunt ultimele cinci concerte ale mele”, a adăugat el.

Roth a sugerat că medicii săi i-au spus că trebuie să renunţe la muzică. În plus, moartea lui Eddie Van Hallen l-a făcut să realizeze „cât de scurt este timpul, iar al meu este probabil chiar mai scurt… am crezut că aş putea fi primul, sincer…”.

El a mai spus că bateristul Alex Van Halen va fi parte din trupa sa în ultimele cinci concerte care vor avea loc între Revelion şi 8 ianuarie.

David Lee Roth, care va împlini 66 de ani pe 10 octombrie, a făcut acest anunţ la aproape un an după moartea unuia dintre colegii lui de trupă, Eddie Van Halen. Chitaristul a murit pe 6 octombrie 2020 la vârsta de 65 de ani după ce fusese diagnosticat cu cancer.

Cu Roth în calitate de solist, trupa Van Halen şi-a lansat în 1978 autointitulatul album de debut, care s-a bucurat de un răsunător succes comercial şi a fost apreciat de criticii de specialitate. Van Halen a lansat apoi în aceeaşi componenţă alte patru albume de studio care i-au cimentat statutul de una dintre cele mai importante trupe rock din lume.

Pe parcursul carierei sale, David Lee Roth a făcut parte de trei ori din componenţa trupei Van Halen: din 1974 până în 1985, în 1996 şi apoi, din nou, începând din 2006 şi până anul trecut, când formaţia americană şi-a anunţat destrămarea după decesul chitaristului Eddie Van Halen.

În 2007, David Lee Roth a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în calitate de solist al trupei Van Halen. Albumele grupului american s-au vândut în peste 80 de milioane de copii pe plan mondial.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Un album al lui David Bowie care nu a fost lansat oficial în timpul vieţii acestuia va fi scos pe piaţă cu o zi înainte de data la care cântăreţul ar fi împlinit 75 de ani