Un album al lui David Bowie care nu a fost lansat oficial în timpul vieţii acestuia va fi scos pe piaţă cu o zi înainte de data la care cântăreţul ar fi împlinit 75 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 02.10.2021, 08:05
Un album al lui David Bowie care nu a fost lansat oficial în timpul vieţii acestuia va fi scos pe piaţă cu o zi înainte de data la care cântăreţul ar fi împlinit 75 de ani

Un album al lui David Bowie care nu a fost lansat oficial în timpul vieţii acestuia va fi scos pe piaţă cu o zi înainte de data la care cântăreţul ar fi împlinit 75 de ani.

”Toy”, materialul discografic înregistrat în 2001 şi care a apărut în mod ilegal pe internet în 2011, va fi lansat pe 7 ianuarie, sub forma unui set de trei CD-uri. Potrivit producătorului cântăreţului, Mark Plati, albumul redă sunetul oamenilor fericiţi că pot face muzică”. Toy este asemenea unui moment în timp, păstrat într-un chihlimbar de bucurie, foc şi energie”, a spus vechiul colaborator al lui Bowie într-un comunicat. Sunt fericit să pot în sfârşit spune că acum ne aparţine tuturor”, a adăugat el.

Pe coperta albumului este chipul lui Bowie, suprapus peste cel al unui bebeluş. Albumul Toy include o combinaţie de piese noi şi versiuni ale unor cântece mai vechi. Bowie sperase să lanseze albumul mai rapid, dar casa sa de discuri din acea vreme, Virgin, a fost mai puţin entuziasmată.

Întrucât lansarea ”Toy” a fost amânată, muzicianul şi-a concentrat atenţia pe materialul care va deveni albumul său din 2002,”Heathen”. O versiunea piratată a albumului ”Toy” a apărut online, oferindu-le fanilor posibilitatea să vadă cum ar fi sperat Bowie să arate albumul.

Ediţia oficială ”Toy” include versiuni ale unor melodii din anii ’60 cum ar fi ”I Dig Everything”, ”The London Boys” şi ”You’ve Got A Habit Of Leaving”. David Bowie a murit pe 10 ianuarie 2016, la scurt timp după ce a împlinit 69 de ani.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Un album cu piese inedite ale lui David Bowie, lansat pe 28 mai

Fotografii unice cu David Bowie, lansate pentru ce ar fi fost a 74-a aniversare

Lady Gaga şi-a făcut tatuaj cu chipul lui David Bowie

Celebrităţile deplâng MOARTEA lui David Bowie: „A fost unul dintre cei mai mari”

Tags: