Un album cu piese inedite ale lui David Bowie, lansat pe 28 mai

De: Ana Obretin / 16.04.2021, 13:13
Un album cu piese inedite ale lui David Bowie, lansat pe 28 mai

Un album dublu cu 21 de piese inedite ale lui David Bowie, intitulat „The Width Of A Circle”, va fi lansat pe 28 aprilie, simultan cu o reeditare a LP-ului „The Man Who Sold The World”, care a fost scos pe piață în 1970.

Acel album emblematic, relansat recent cu titlul original pe care l-a dorit autorul „Metrobolist”, includea în deschidere cântecul intitulat „The Width Of A Circle”, ales acum pentru noua compilaţie de piese inedite, fragmente şi înregistrări extrase din colaborările sale pentru BBC, potrivit Agerpres.

Este vorba, printre altele, de înregistrări din 1970 din emisiunea „John Peel’s The Sunday Show” la care Bowie a participat alături de The Tony Visconti Trio, şi de cinci piese pe care le-a compus pentru coloana sonoră a filmului „The Looking Glass Murders”.

Simultan cu acest material discografic inedit va fi scos pe piață albumul „The Man Who Sold The World” în format „picture disc”, având pe copertă o imagine în alb-negru suprapusă pe cea utilizată la relansarea din 1972. „The Man Who Sold The World”, cel de-al treilea album de studio al lui Bowie, a avut un sound mai obscur şi teme ce abordează religia şi războiul.

Bowie a decedat în 2016, la 69 de ani, la două zile după lansarea celui de-al 25-lea album de studio, “Blackstar”.

CITEȘTE ȘI: Muzica lui David Bowie este acum pe TikTok și va sta la baza unui nou challenge

Fotografii unice cu David Bowie, lansate pentru ce ar fi fost a 74-a aniversare

Lady Gaga şi-a făcut tatuaj cu chipul lui David Bowie

Foto: Profimedia Images