O convenție mondială a fanilor lui David Bowie va avea loc în 2022

De: Loredana Toma / 18.06.2021, 16:32
O convenție mondială a fanilor lui David Bowie va avea loc în 2022

O convenție mondială dedicată fanilor legendarului David Bowie va avea loc în 2022, în orașul Liverpool din Marea Britanie. 

David Bowie World Fan Convention va avea loc în perioada 17 – 19 iunie 2022 și va coincide cu cea de-a 50-a aniversare a celui de-al cincilea album de studio, “The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars”, pe care starul l-a lansat pe 16 iunie 1972. Bowie World Fan Convention va cuprinde mai multe recitaluri live, diverse prezentări și un bal tematic, “Bowie Ball”, pentru a marca cei 50 de ani trecuți de la lansarea albumului.

Foștii membri ai trupei sale, precum și colaboratori muzicali, precum Carlos Alomar, Robin Clark, Gail Ann Dorsey, Donny McCaslin, Woody Woodmansey vor fi toți prezenți la evenimentele din cadrul convenției, scrie NME.

“Este un eveniment care celebrează profunzimea și scopul viziunii artistice ale lui David Bowie”

Într-un comunicat de presă, Gail Ann Dorsey a precizat că “este nerăbdătoare să împărtășească gânduri și amintiri despre experiența incredibilă pe care a avut-o muncind alături de unul dintre cei mai mari artiști ai timpurilor noastre, David Bowie”.

De asemenea, Donny McCaslin a adăugat că “este fabulos să facă parte dintr-un eveniment care apreciază și celebrează profunzimea și scopul viziunii artistice ale lui David Bowie”.

Fanii vor putea să achiziționeze imagini în ediție limitată, suvenire și obiecte rare în cadrul secțiunii “The Duffy Archive”, la cârma căreia se află fotograful de muzică și modă Brian Duffy, autorul celebrei fotografii a artistului de pe coperta albumului “Aladdin Sane”. 

În urmă cu câteva luni, pe 15 aprilie, a fost confirmat faptul că Rob Delaney va face parte din distribuția adaptării pentru TV a producției despre David Bowie “The Man Who Fell To Earth”. Clasicul film SF, care se bazează pe romanul cu același titlu pe care Walter Tevis l-a lansat în 1963, a marcat unul dintre cele mai memorabile roluri ale lui Bowie, Thomas Jerome Newton – un extraterestru cu chip de om care încearcă să-și salveze propria planetă. 

CITEȘTE ȘI: Muzica lui Bowie este acum pe TikTok și va sta la baza unui nou challenge

Lady Gaga şi-a făcut tatuaj cu chipul lui David Bowie

Ultima imagine cu David Bowie, făcută chiar de ziua lui

Foto: Profimedia Images