Colaboratorul lui David Bowie, chitaristul John Hutchinson, a murit

De: Nicoleta Lepădatu / 26.07.2021, 11:16
Colaboratorul lui David Bowie, chitaristul John Hutchinson, a murit

John Hutchinson a fost în mai multe trupe alături de Bowie și a cântat la chitară pe un demo „Space Oddity”.

Echipa lui David Bowie a adus un omagiu chitaristului de jazz și de trei ori coleg de trupă cu Bowie, John Hutchinson, după ce a a murit la spital în weekend, după o lungă perioadă de boală.

Știrea a fost confirmată pe contul oficial de Twitter al David Bowie, unde a fost descris ca „un chitarist de jazz aproape retras de pe scenă și puțin cunoscut și un veteran al celor trei trupe importante ale lui David Bowie timp de șapte ani, între 1966 și 1973”.

 

Probabil cea mai notabilă contribuție a lui Hutchinson la moștenirea lui Bowie este implicarea sa în crearea piesei „Space Oddity”, cântând la chitară pe mai multe versiuni ale acesteia. În februarie 1969, Bowie și Hutchinson au înregistrat prima versiune a „Space Oddity”, cu Hutchinson cântând la chitară și Bowie cântând la stilofon.

Versiunea oficială de studio a „Space Oddity”, care apare pe albumul omonim al lui Bowie din 1969, nu o include pe cea cu Hutchinson. Cu toate acestea, demo-ul a apărut ulterior atât pe o reeditare a albumului din 2009, cât și la o colecție simplă de 7 ″ intitulată „Clareville Grove Demos”, în 2019.  O poți asculta mai jos:

Hutchinson a cântat, de asemenea, în mai multe formații cu Bowie. Potrivit site-ului web al lui Hutchinson, chitaristul a dat o audiție pentru a face parte din trupa lui Bowie, în 1966, acesta din urmă invitându-l pe Hutchinson să cânte alături de el  la Marquee Club, din Londra. Grupul a continuat să aibă apariții TV și live în toată Marea Britanie.

În 1968, Hutchinson a format trupa Feathers, cu Bowie și partenera acestuia de atunci, Hermione Farthingale, susținând câteva concerte ca trio între septembrie 1968 și începutul anului 1969.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: O convenție mondială a fanilor lui David Bowie va avea loc în 2022