De ce oamenii vorbesc diferit

De: Carmen Ulian / 07.01.2015, 17:30
De ce oamenii vorbesc diferit
La un anumit moment se poate ca lumea să fi vorbit o singură limbă, dar în timp fiecare popor a ajuns să vorbească o altă limbă.

Pe măsură ce timpul a trecut, acea limbă maternă a tuturor popoarelor, sau cele câteva, s-a împărțit și schimbat.

Limba comună era vorbită de un număr mic de oameni sau de grupuri. Gradual, unele grupuri s-au mărit și nu aveau hrană destulă, astfel că unii dintre ei au format alte grupuri și s-au mutat în alte locuri.

Când aceste grupuri de oameni au ajuns în noile locații și s-au stabilit, se poate să fi vorbit aceeași limbă ca acasă, dar gradual pronunția a suferit modificări. Unele cuvinte pe care le foloseau acasă nu le-au mai fost și aici de ajutor, atfel că au dispărut din limbajul lor. Presupunând că noii veniți s-au stabilit în locuri unde erau deja și alte persoane, cele două limbaje s-au amestecat dând naștere unei noi limbi.

La început, când cuvintele noilor veniți s-au schimbat de original s-a format și ceea ce se numește dialect. După mai mult timp, și după mai multe schimbări în cuvinte, sunete și gramatică se consideră că s-a format o nouă limbă.

Astfel, spaniola, franceza, româna și portugheza s-au dezvoltat din latină, iar engleza, norvegiana, suedeza, daneza și germana s-au născut dintr-o formă de început a limbii germane.

Toate limbile lumii adunate formază o familie de limbi.