Despre pandemie și teorii ale conspirației: Mick Jagger și Dave Grohl au lansat un single împreună

De: Ana Obretin / 14.04.2021, 09:55
Despre pandemie și teorii ale conspirației: Mick Jagger și Dave Grohl au lansat un single împreună

Muzicienii Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones, şi Dave Grohl, liderul grupului Foo Fighters, au lansat o piesă, „Eazy Sleazy”, care celebrează relaxarea restricțiilor din Marea Britanie în contextul pandemiei și ironizează unele dintre problemele generate de criza sanitară.

Mick Jagger stătea acasă luna trecută, urmărind știrile, când i-a venit o idee pentru o nouă piesă. El se gândea la tot ce s-a întâmplat în ultimul an, atât la nivel personal, cât și la nivel global, remarcând că, în timp ce lumea este în continuare dominată de pandemie, procesul de revenire la viața de dinaintea ei avansează.

Rezultatul a fost „Eazy Sleazy”, o piesă creată împreună cu Dave Grohl, care vorbește despre tragediile, absurditățile, teoriile conspirației și lipsa de speranța observate de Jagger în ultimul an.

„Administrarea vaccinului / Bill Gates este în sângele meu / Este controlul minții”, cântă Jagger, ironizând astfel o teorie a conspirației, scrie Rolling Stone.

Pe de altă parte, starul The Rolling Stones își exprimă și optimismul: „Totul va deveni foarte ciudat”, „Va fi o grădină cu delicii pământești”.

Mick Jagger l-a recrutat pe Dave Grohl pentru noul cântec despre viața în pandemie

După ce a scris muzica piesei, Jagger i-a trimis demo-ul lui Grohl, care a început să lucreze la aceasta în ziua următoare. „Este greu de spus ce înseamnă pentru mine înregistrarea acestei melodii cu Sir Mick”, a declarat Grohl pentru Rolling Stone. „Este dincolo de un vis împlinit”, a completat el.

Cele două legende ale muzicii rock au lucrat apoi împreună, cu Jagger la voce și chitară și Grohl care se ocupa de chitară, tobe și bas.

Produs de colaboratorul muzical de lungă durată al lui Jagger Matt Clifford, single-ul este o versiune mai încurajatoare a pieselor „England Lost” și „Gotta Get a Grip”, două cântece încărcate politic pe care Jagger le-a lansat. 

CITEȘTE ȘI: David Bowie a avut relații amoroase cu Mick Jagger

Ce face Mick Jagger pentru a se menţine în formă?

Dave Grohl, despre Nirvana: Încă visez că e o scenă goală acolo care ne așteaptă

O piesă în stilul Nirvana produsă de inteligența artificială sună “deranjant de realist”

Foto: Profimedia Images