Documentarul în două părți „Spacey Unmasked”, despre Kevin Spacey, comandat de Channel 4

De: Nicoleta Lepădatu / 27.06.2022, 14:37
Documentarul în două părți „Spacey Unmasked”, despre Kevin Spacey, comandat de Channel 4

Radiodifuzorul britanic Channel 4 a comandat un documentar în două părți despre controversatul actor Kevin Spacey.

Spacey se luptă în prezent cu multiple acuzații de agresiune sexuală în instanțele din Marea Britanie. El urmează să participe la o a doua audiere luna viitoare, cu un proces care ar putea fi stabilit pentru sfârșitul anului sau începutul lui 2023.

El este, de asemenea, implicat într-un proces civil cu actorul Anthony Rapp, a cărui acțiune inițială în instanță sub acuzația de agresiune sexuală împotriva lui Spacey în 2017 a deschis porțile pentru o serie de acuzații ulterioare, rezultând într-un val de procese civile și penale. Acest caz urmează să fie audiat în octombrie anul acesta la New York.

Intitulat provizoriu „Spacey Unmasked”, documentarul va fi realizată de Roast Beef Productions („Pussy Riot: A Punk Prayer”) în asociere cu All3Media. Acesta va explora atât cazul lui Rapp, cât și procedurile penale din Regatul Unit.

„‘Spacey Unmasked’ va face o analiză criminalistică a cazului unuia dintre cei mai puternici și respectați actori din lume”, se arată în descrierea oficială. „De la copilărie până la succesul său emergent pe Broadway și ascensiunea sa fulgerătoare către lumea vedetelor, până la căderea sa spectaculoasă din grație, în timp ce acum se confruntă cu acuzații de hărțuire sexuală și abuz din partea mai multor bărbați.”

„Documentarul în două părți va investiga comportamentul lui Spacey, modul în care i-a afectat pe alții și motivele pentru care au decis să vorbească abia acum.”

Kira Phillips va regiza, iar Kathy Haywood va produce. Dorothy Byrne și Mike Lerner vor fi producători executivi.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Marea Britanie: Kevin Spacey, acuzat de agresiuni sexuale, va apărea „voluntar” în fața instanței

Tags: