Kevin Spacey, pus din nou sub acuzare, pentru agresarea sexuală a trei bărbați

De: Ana Obretin / 27.05.2022, 09:09
Kevin Spacey, pus din nou sub acuzare, pentru agresarea sexuală a trei bărbați

Actorul american Kevin Spacey se confruntă cu patru capete de acuzare privind agresiuni sexuale și unul legat de „determinarea unei persoane să se angajeze în activități sexuale de penetrare fără consimțământ”.

Decizia a fost anunțată de Procuratura generală din Marea Britanie, care a petrecut peste un an examinând un dosar transmis de Poliția Metropolitană. „Procuratura a autorizat inculparea lui Kevin Spacey, în vârstă de 62 de ani, pentru patru acuzații de agresiune sexuală împotriva a trei bărbați”, potrivit anunțului.

CITEȘTE ȘI: Totul despre „Star Wars”: Top filme din celebra franciză (Video)

Actori care au făcut roluri foarte bune în filme slabe sau mediocre

10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

„El a fost, de asemenea, acuzat că a determinat o persoană să se angajeze în activități sexuale penetrante fără consimțământ (…) Serviciul Procuraturii Coroanei reamintește tuturor celor interesați că procedurile penale împotriva domnului Spacey sunt active și că acesta are dreptul la un proces echitabil”, se mai arată în anunț, potrivit Variety.

Se crede că unele dintre acuzații datează din timpul în care Kevin Spacey era director artistic al Teatrului Old Vic din Londra, în perioada 2004-2015. În urma unui val de acuzații de agresiune sexuală împotriva actorului, teatrul a efectuat o investigație internă, care, potrivit BBC, a stabilit că 20 de persoane au susținut că Spacey s-a comportat inadecvat față de ele.

Nu este clar dacă Spacey se va supune autorităților din Londra în urma acuzațiilor. Nu se știe unde și-a petrecut viața în ultimii ani, deși, în 2019, a fost intervievat oficial ca suspect de Poliția Metropolitană în SUA, potrivit Daily Mail.

În august 2019, el a apărut în mod neașteptat pentru a susține o lectură de poezie la un muzeu din Roma. Doi ani mai târziu, a fost distribuit în primul său proiect cinematografic de la demiterea din serialul de succes „House of Cards”, un rol secundar în „L’umo Che Disegno Dio”, al regizorului italian Franco Nero.

La începutul acestei luni, Spacey părea să încerce să-și reconstruiască o carieră de actor, după ce două filme cu el în rol principal – „Peter Five Eight” și „Gateway to the West” – au fost cumpărate la piața de producții de la Cannes. Cel mai probabil, orice proiect va fi pus în standby, având în vedere noua sa bătălie în instanță.

Producătorii filmului „Peter Five Eight”, care este deja finalizat, au reacționat susținându-l pe Kevin Spacey. 

„Deși este regretabil că un nou val de știri negative este publicat acum când Kevin revine la muncă, este, de asemenea, de așteptat. Sunt cei care își doresc ca el să nu joace, dar sunt depășiți numeric de fanii din întreaga lume care așteaptă ca un artist de care se bucură de zeci de ani să revină pe ecrane”, se arată într-o declarație obținută de The Hollywood Reporter de la producătorii „Peter Five Eight”, un thriller finanțat de Mad Honey și LTD Films, coproducție a Ascent Films și Forever Safe.

CITEȘTE ȘI: Filme: Top 3 cele mai bune perechi actor/regizor din istorie

De ce 1982 este considerat unul dintre cei mai buni ani din istorie pentru filme

Foto: Profimedia Images