Totul despre „Star Wars”: Top filme din celebra franciză (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 04.05.2022, 11:30
Totul despre „Star Wars”: Top filme din celebra franciză (Video)

Saga „Star Wars” este cea mai emblematică franciză de film din toate timpurile. A pătruns în conștiința noastră publică de aproape 40 de ani încoace – trebuie să te străduiești cu adevărat să nu fii conștient de existența ei. George Lucas nu știa că, odată cu primul „Star Wars”, el a lansat nu numai o franciză de lungmetraj foarte iubită, ci și a creat un întreg univers pe care oamenii l-ar putea studia, dezbate și extinde în anii următori.

În timp ce Lucas intenționa ca „Războiul Stelelor” să fie alcătuit din trei trilogii separate, el a decis să-și vândă poveștile și să predea domnia altcuiva pentru a duce ultimele trei episoade – VII, VIII și IX – la bun sfârșit. Echipa din spatele „Star Wars: The Force Awakens”  a ales în cele din urmă să-și creeze propria trilogie și să lase în urmă o mare parte din planul inițial al lui Lucas, dar spiritul „Star Wars” continuă să trăiască, iar acum, deținută de Disney, Lucasfilm are in plan să continue saga pentru încă mulți ani de acum înainte.

Am adunat pentru tine într-un Top 11 cele mai bune filme din seria Star Wars:

11. Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (2019)

În timp ce Primul Ordin continuă să facă ravagii în Galaxie, Rey îşi încheie pregătirea ca Jedi. Totuşi, pericolul revine pe măsură ce maleficul împărat Palpatine se întoarce din morţi. În timp ce lucrează cu Finn şi Poe Dameron să îndeplinească o nouă misiune, Rey nu doar că îl va înfrunta din nou pe Kylo Ren, dar va descoperi şi adevărul despre părinţii ei, împreună cu un secret mortal care îi va influenţa viitorul şi soarta, ca şi confruntarea finală ce urmează să aibă loc. Acum, conflictul legendar între Jedi şi Sith ajunge la paroxism ducând la bun sfârşit saga Skywalker.

10. Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999)

La 22 de ani de la primul film din seria Razboiul stelelor, George Lucas mai adaugă un episod fascinantei sale epopei intergalactice – Amenințarea fantomei care prezintă povestea primilor cavaleri Jedi precum și începuturile Fortei. Acțiunea este anterioară celei din „Razboiul Stelelor”, productia din 1977 care a reinventat conceptul de science-fiction, și-l are în prim-plan pe tânărul Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor). Sub oblăduirea mentorului sau spiritual Qui-Gon Jinn (Liam Neeson), Obi-Wan Kenobi se pregătește sa ajungă un cavaler Jedi. Anakin Skywalker (Jake Lloyd), care-l va avea mai târziu drept fiu pe Luke Skywalker apare în Amenințarea fantomei drept un copilaș de 9 ani. Când va crește, el va fi sedus de partea întunecată a Forței și va deveni maleficul Darth Vader.

9. Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002)


Noul capitol din seria Star Wars, intitulat Star Wars: Episode II Attack of the Clones / Star Wars: Episodul II Atacul clonelor este situat în timp la zece ani după evenimentele din Star Wars: Episode I The Phantom Menace / Star Wars: Episodul I Amenințarea fantomei. Și în prezent, Republica se zbate în haos. O mișcare separatistă care include sute de planete și alianțe puternice aduce noi amenințări galaxiei. Aceste mișcări, plănuite îndelung de forțe încă necunoscute, duc la izbucnirea Războiului Clonelor și la începutul sfârșitului Republicii.

Pentru a controla această stare conflictuală, Cancelarul Suprem Palpatine autorizează înființarea Marii Armate a Republicii, al cărei rol este de a le veni în ajutor cavalerilor Jedi.

În acest context frământat se întâlnesc Obi-Wan Kenobi, Padmé Amidala și Anakin Skywalker, pentru prima oară după conflictul dintre Federație și planeta de origine a Amidalei, Naboo. Între timp, Anakin și-a terminat ucenicia pe lângă Obi-Wan Kenobi, care la rândul său a devenit Maestru Jedi, iar Padmé Amidala, fostă regină a planetei Naboo, este acum Senator. Anakin și Obi-Wan Kenobi primesc misiunea de a o proteja pe Padmé, care este amenințată cu moartea.

8. Solo: A Star Wars Story (2018)

În filmul „Solo: A Star Wars Story” tânărul Han Solo se întâlnește cu viitorul său copilot Chewbacca și îl întâlnește pe jucătorul notoriu Lando Calrissian, într-o călătorie fantastică ce va stabili cursul unuia dintre eroii cei mai populari ai universului „Star Wars”.

7. Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005)

Cavalerul Jedi Anakin Skywalker trebuie să ia o decizie de importanță crucială. Pus în situația de a alege între a o pierde pe femeia iubită și a-și vinde sufletul pentru a o salva, Anakin cade prada tentațiilor oferite de partea întunecată a Forței. După aproape 30 de ani de așteptare, spectatorii din lumea întreagă află în ce mod eroul lor, Anakin Skywalker – pe care profețiile îl consideră a fi Alesul, unicul individ capabil să asigure pacea galaxiei – devine temutul Darth Vader, mâna dreapta a Împăratului. De asemenea, vor descoperi cum mentorii lui Anakin – Obi-Wan Kenobi si Maestrul Jedi Yoda – au reușit să supraviețuiască distrugerii Ordinului Jedi, fiind apoi nevoiți să se ascundă până la sfârșitul zilelor pe planete îndepărtate și ostile.

6. Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Jyn Erso, o mercenară a Rebeliunii, este pe punctul de a primi cea mai mare provocare din viața ei, când Mon Mothma o va trimite să fure planurile din Death Star. Cu ajutorul Rebelilor, un maestru spadasin și forțele non-aliate, Jyn va realiza că a intrat în ceva mult mai greu decât credea la începutul misiunii.

5. Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983)

Luke Skywalker (Mark Hamill), Printesa Leia (Carrie Fisher) si Han Solo (Harrison Ford) sunt prizonierii grotescului Jabba the Hut. Cu ajutorul enigmaticului Landro Calrissian (Billy Dee Williams), faimoșii eroi reușesc sa scape pentru a-si îndeplini nobila lor misiune, aceea de a distruge definitiv maleficul Imperiu Stelar condus de diabolicul Darth Vader (corpul lui David Prowse, vocea lui James Earl Jones). Acesta a intrat în posesia unui nave spațiale care îl face practic invincibil și care îi permite să-și lichideze cu ușurință adversarii.

4. Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015)

Acțiunea din sequel are loc la 35 de ani de la evenimentele din episodul VI al francizei. O nouă aventură intergalactică și o nouă răfuială între Imperiu și forțele Rezistenței, conduse de Poe Dameron (Oscar Isaac), va avea loc. Kylo Ren, personajul negativ interpretat de Adam Driver, face promisiunea de a termina ce a început Darth Vader.

De partea cealaltă a baricadei sunt Rey (Daisy Ridley) și Finn (John Boyega), care vor găsi un țel după întâlnirea cu Han Solo (Harrison Ford). „Trezirea Forței” din titlul filmului e un comentariu direct la evoluția celor doi protagoniști.

3. Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)

Al doilea film din seria Războiul Stelelor continuă odiseea războinicilor din Cosmosul Infinit împotriva maleficului Imperiu începută în mega succesul realizat de George Lucas în 1977. Mai experimentați și mai bine dotați tehnic, Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford) și prințesa Leia (Carrie Fisher), trebuie să apere Universul de furia diabolicului Darth Vader. După ce a fost înfrânt într-o primă fază, Imperiul pregătește o strategie pentru a redobândi supremația absolută. Telespectatorul este purtat pe cele mai exotice și înfricoșătoare planete din galaxie, printre care sunt planeta arctică Hoth și cea tropicală Dagobah, unde Luke îl caută și îl găsește pe Yoda, faimosul maestru Jedi. Acesta îl va ajuta în lupta sa cu Vader, dar drumul până la biruință este pavat cu multe obstacole.

2. Star Wars: The Last Jedi (2018)

Eroii din „Trezirea forţei” („Star Wars: The Force Awakens”) se alătură legendelor galactice într-o aventură epică, ce descifrează mistere ale Forţei vechi de generații și scot la lumină adevăruri șocante din trecut. Rey (Daisy Ridley) își continuă drumul epic, alături de Finn, Poe și Luke Skywalker, în următorul capitol din saga, „Star Wars: Ultimii Jedi”.

1. Star Wars: Episode IV – A New Hope (1977)

În mijlocul unui război civil galactic, spionii Alianței Rebele au furat planuri ale Imperiului Galactic de construcție a Stelei Morții, o stație spațială masivă capabilă să distrugă planete întregi. Senatorul imperial prințesa Leia Organa de Alderaan, în secret unul dintre liderii Rebeliunii, a făcut rost de aceste planuri, dar nava ei este interceptată de un distrugător stelar imperial sub comanda nemilosului Darth Vader. Înainte de a fi capturată, Leia ascunde planurile în sistemul de memorie al droidului astromech R2-D2, care fuge într-o capsulă de evacuare pe planeta deșert din apropiere, Tatooine, alături de însoțitorul său, droidul de protocol C-3PO.

Foto: Disney Plus

CITEȘTE ȘI: Hayden Christensen își reia rolul Anakin Skywalker într-o nouă serie „Star Wars”