Documentarul “The Beatles: Get Back”, de Peter Jackson, va fi disponibil pe Disney+

De: Loredana Toma / 18.06.2021, 17:05
Documentarul “The Beatles: Get Back”, de Peter Jackson, va fi disponibil pe Disney+

Documentarul despre The Beatles va fi disponibil pe platforma Disney+ și promite o imagine a trupei “inedit de intimă”.

Noua producție “The Beatles: Get Back” va avea trei părți, este regizată de Peter Jackson și se va concentra pe realizarea penultimului album de studio al trupei, “Let It Be”, precum și pe concertul final, susținut pe acoperișul clădirii Savile Row din Londra.

Documentarul este un montaj realizat dintr-un total de 55 de ore de înregistrări private, filmate de Michael Lindsay-Hogg în 1969, dar și din 140 de ore de înregistrări audio, nemaiauzite până acum, de la sesiunile lor de înregistrări.

The Beatles, prezentați “mai intim ca niciodată”

Pentru că este un film atât de lung, Disney a decis ca producția să fie împărțită în trei episoade, ce vor fi difuzate pe 25, 26 și 27 noiembrie, fiecare parte având o durată de două ore.

“Filmările lui Michael Lindsay-Hogg sunt remarcabile din mai multe puncte de vedere și aduc foarte multe povești”, a precizat regizorul, potrivit nme.com.

“Sunt povești ale lor ca prieteni, dar și ca oameni. Sunt poveștile fragilității umane, dar și ale unui parteneriat. Este o manieră detaliată despre procesul creativ, cu realizarea unor melodii legendare, sub presiune, într-un climat social de pe la începuturile anului 1969. Însă nu este prezentat sub forma unei nostalgii, ci este, mai degrabă, un film autentic, onest și prezentat într-o manieră complet umană. În cele șase ore, veți ajunge să cunoașteți aspecte atât de intime ale trupei  The Beatles, așa cum nu v-ați fi așteptat vreodată”, a încheiat Jackson.

Totodată, înainte de apariția documentarului, va fi lansată cartea “The Beatles: Get Back”, pe data de 12 octombrie. Aceasta cuprinde conversații înregistrate ale membrilor trupei, dar și sute de fotografii în exclusivitate, de pe durata a trei săptămâni de sesiuni foto.

CITEȘTE ȘI: O universitate britanică a înființat un master în istoria și influența trupei The Beatles

Paul McCartney, în depresie din cauza trupei Beatles:” Am început să beau”

Concertele trupei The Beatles din Hamburg sunt de vânzare

Foto: Profimedia Images