Două continuări ale „Knives Out”, cu Daniel Craig, cumpărate de Netflix pentru 450 de milioane de euro

De: Ana Obretin / 01.04.2021, 10:57
Două continuări ale

Comedia neagră „La cuțite/ Knives Out”, lansată în 2019, cu Daniel Craig în rolul principal, va avea nu una, ci două continuări, pentru ale căror drepturi Netflix a plătit 450 de milioane de dolari.

Filmele îl vor reuni pe regizorul Rian Johnson și pe starul Daniel Craig, care a realizat un rol memorabil în pelicula originală, potrivit Variety.

Lungmetrajul „Knives Out” a fost produs de Media Rights Capital și distribuit de Lionsgate și a avut încasări de 311,4 milioane de dolari la un buget de doar 40 de milioane de dolari. Johnson a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

Netflix a cumpărat astfel o serie proaspătă de filme, în contextul în care concurența în domeniul streaming-ului este din ce în ce mai acerbă. În ultimele luni, HBO Max, Disney Plus și Apple TV Plus s-au dezvoltat suficient de mult pentru a contesta poziția de lider ocupată de Netflix. Suma de 450 de milioane de dolari este una dintre cele mai mari oferite vreodată pentru drepturile asupra unei serii de filme.

Craig își va relua rolul detectivului privat Benoit Blanc și are ocazia să se afirme într-o nouă franciză după ce a încheiat cu succes etapa „James Bond”. Cel de-al cincilea și ultim film în care joacă rolul spionului britanic, „No Time to Die”, va avea premiera în toamnă, după mai multe amânări din cauza pandemiei.

Rian Johnson a regizat anterior „Star Wars: The Last Jedi”, „Looper” și „Brick”. El și-a imaginat „Knives Out” ca un film în stilul adaptărilor după romanele Agathei Christie. Într-un interviu acordat în 2019 publicației Variety, Johnson a spus că „ar fi încântat să facă un ‘Knives Out’ la fiecare câțiva ani”.

Primul film l-a avut ca subiect pe un scriitor misterios excentric, ce este ucis în propria locuință. Toți moștenitorii săi sunt suspecți. Din distribuție au făcut parte Jamie Lee Curtis, Chris Evans, Ana de Armas, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Lakeith Stanfield și Christopher Plummer.

Deocamdată nu sunt informații privind lansarea în paralel în cinematografe a continuărilor acestei pelicule. 

CITEȘTE ȘI: Daniel Craig a refuzat o avere pentru a-l interpreta pe James Bond

Cum face Daniel Craig 5 milioane de dolari în câteva minute

Ce au în comun Daniel Craig și James Bond

Foto: Profimedia Images