Drama lui Billy Porter, starul serialului “Pose”: este seropozitiv de 14 ani

De: Loredana Toma / 20.05.2021, 15:53
Drama lui Billy Porter, starul serialului “Pose”: este seropozitiv de 14 ani

Actorul american Billy Porter a dezvăluit că, de 14 ani, este seropozitiv, fapt ascuns până la această mărturisire, de teama discriminării. Porter a fost diagnosticat cu HIV în 2007 și a ales, de dragul carierei și de rușine de familia sa, să păstreze secretul.

“Fac parte din generația în care oamenii ar trebui să știe cum să se ferească de asta, totuși am contractat virusul. Mi-am dorit foarte mult să reușesc în carieră și, dacă oamenii nepotriviți ar fi aflat că am HIV, m-ar fi distrus. În plus, este extrem de rușinos pentru familia mea. Noi suntem penticostali, iar HIV este considerat o pedeapsă de la Dumnezeu. N-am vrut ca mama mea să treacă printr-o asemenea rușine. Dacă aș fi dezvăluit mai devreme, riscam să am parte de o discriminare și mai mare decât există deja în mediul în care lucrez”, a spus Porter, potrivit The Hollywood Reporter

Billy Porter: “Rușinea este distructivă”

Starul serialului „Pose”, care este renumit și în lumea modei, a spus că a decis că este momentul să facă această mărturisire și să se elibereze de povară, concluzionând că rușinea distruge totul în calea ei.

“Inițial, înainte să fac dezvăluirea, am vrut să aștept ca mama mea să nu mai fie în viață, pentru a nu o pune în situația de a trece prin această rușine. M-am gândit că, după ce va muri, voi publica o carte și asta va fi, ea va fi scutită de vestea că are un copil cu HIV. Dar au trecut cinci ani, iar mama nu pare că va pleca nicăieri. Și, când m-am decis să-i spun, reacția ei a fost total alta. S-a întristat pentru că am trecut singur, timp de 14 ani, prin asta. Mi-a cerut să nu mai procedez niciodată așa și să țin minte că ea este mama mea și că mă va iubi indiferent ce va fi”, a mai spus actorul.

De asemenea, Porter, care deține, printre altele, un premiu Emmy și un Tony, a spus că se simte foarte bine și că “are toate șansele să moară de orice altă boală, mai puțin de cea cauzată de acest virus”.

CITEȘTE ȘI: Pe drumul cel bun! Charlie Sheen, tratament nou împotriva HIV: „Merit mai mult! „

Strânge fonduri! Victoria Beckham ajută persoanele infectate cu HIV

Record: un stomatolog american a infectat 7.000 de persoane cu HIV!

Foto: Profimedia Images