Strânge fonduri! Victoria Beckham ajută persoanele infectate cu HIV

De: Cătălina Matei / 02.12.2014, 10:51
Strânge fonduri! Victoria Beckham ajută persoanele infectate cu HIV
Creatoarea de modă şi fosta cântăreaţă Victoria Beckham a lansat o colecţie de tricouri în scopul strângerii de fonduri pentru ajutorarea persoanelor infectate cu HIV.
Lansarea acestei linii de tricouri este prima iniţiativă a vedetei britanice după ce, în septembrie, aceasta a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru programul dedicat HIV/SIDA al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Din această poziţie, Victoria Beckham va încerca să contribuie la reducerea numărului de copii care se nasc infectaţi cu acest virus.
 
Tricourile create de Victoria Beckham sunt disponibile într-o singură culoare, albă, şi au împrimate pe ele simbolul campaniei anti-HIV, informează dailymail.co.uk.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Linia de tricouri a fost lansată chiar pe 1 decembrie, Ziua Internaţională de Combatere a SIDA, scrie Mediafax.
 
„Sunt foarte încântat că Victoria a ales să marcheze Ziua Internaţională de Combatere a SIDA din acest an prin intermediul acestei excelente iniţiative, care aduce laolaltă lumea modei şi cea a activismului”, a declarat Michel Sidibé, directorul executiv al programului pentru HIV/SIDA al ONU (UNAIDS).
Această ediţie limitată de tricouri va fi disponibilă până pe 31 decembrie în magazinul de articole vestimentare din Londra al Victoriei Beckham, dar şi online, pe site-ul victoriabeckham.com.
 
Preţul unui tricou din această colecţie este de 90 de lire sterline.
 
Pe de altă parte, în luna august, Victoria Beckham a vândut la o licitaţie 600 de piese vestimentare, inclusiv câteva rochii de seară, pentru a strânge bani pentru o campanie de conştientizare a problemelor mamelor infectate cu HIV care trăiesc la sud de deşertul Sahara.
 
Victoria Beckham, în vârstă de 40 de ani, s-a clasat pe locul întâi în topul celor mai buni o sută de antreprenori din Marea Britanie din 2014, într-un clasament realizat de revista britanică de afaceri Management Today. Potrivit acestei publicaţii, brandul de modă Victoria Beckham a avut un profit de 38 de milioane de euro în 2013.