După acuzațiile de plagiat, Ed Sheeran a declarat că îşi înregistrează toate sesiunile de compoziţie 

De: Nicoleta Lepădatu / 09.04.2022, 16:29
După acuzațiile de plagiat, Ed Sheeran a declarat că îşi înregistrează toate sesiunile de compoziţie 

Ed Sheeran a dezvăluit costul emoțional și creativ de a fi dus în justiție din cauza acuzațiilor de plagiat, dezvăluind că acum își filmează toate sesiunile de compoziție, pentru orice eventualitate.

Cântărețul și compozitorul a acordat un interviu BBC după victoria sa săptămâna aceasta la Înalta Curte din Londra, unde un judecător i-a dat dreptate lui Sheeran și a spus că nu a copiat „în mod deliberat sau subconștient” opera artistului Sami Switch pentru hitul său din 2017 „Shape of You”.

„De acum filmez totul, totul este înregistrat”, a declarat muzicianul.

„Dacă primim plângeri cu privire la alte piese, putem spune: iată caseta, uitaţi-vă la ea şi veţi vedea că nu este nimic”, a spus Ed Sheeran.

„Pentru mine, cel mai bun sentiment din lume este euforia care vine odată cu prima idee, atunci când scrii un cântec bun”, a adăugat el. „Acest sentiment a devenit acum: Oh, stai, să ne oprim puţin. Ne gândim de două ori”.

Miercuri, Înalta Curte din Londra s-a pronunţat contra celor doi compozitori care l-au acuzat pe Sheeran de plagiat pentru cântecul „Shape of You”, cel mai bine vândut din lume în 2017, care a avut şi 3 miliarde de ascultări pe Spotify şi aproape 6 miliarde de vizualizări pe YouTube.

Judecătorul Antony Zacaroli a constatat că Ed Sheeran nu a copiat în mod deliberat sau inconştient nicio parte a melodiei din cântecul „Oh Why” din 2015 al lui Sami Chokri şi Ross O’Donoghue.

Potrivit judecătorului, există asemănări evidente între cele două cântece, dar şi diferenţe importante.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Ed Sheeran critică procesele pentru plagiat: Afectează industria muzicală

Tags: