„Shape Of You”, a lui Ed Sheeran, prima piesă cu 3 miliarde de audiții în streaming pe Spotify

De: Ana Obretin / 23.12.2021, 10:05

„Shape Of You”, a lui Ed Sheeran, a devenit prima melodie care a ajuns la trei miliarde de audiții în streaming pe platforma Spotify.

Piesa, preluată de pe cel de-al treilea album al vedetei pop, „Divide”, a atins acest prag miercuri, după ce a fost lansată inițial pe serviciul de streaming în ianuarie 2017. Vorbind despre piesă într-un videoclip distribuit de Spotify, Sheeran a calificat știrea drept „o nebunie”.

CITEȘTE ȘI: Taylor Swift a stabilit două recorduri pe Spotify cu albumul „Red (Taylor’s Version)”

Guns N ‘Roses: „Sweet Child O’ Mine” a depășit un miliard de descărcări pe Spotify

Albumul „Donda”, a lui Kanye West, al doilea cel mai ascultat debut pe Spotify din toate timpurile

„‘Shape Of You’ nu a fost cu adevărat menită să promoveze albumul”, a explicat el, „dar, când am terminat de realizat melodia, Ben Cook, de la casa mea de discuri, a spus că trebuie să fie un single – dar eu am vrut ‘Castle On The Hill’ să fie single. Am lansat ambele melodii în același timp și… m-am înșelat. Iată-ne cu ‘Shape of You’ la trei miliarde”, a povestit artistul britanic.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Spotify (@spotify)

Anterior, mai multe piese interpretate de Ed Sheeran au depășit pragul de 1 miliard de audiții în streaming pe Spotify. Printre acestea se numără „Castle On The Hill”, „Happier”, „Galway Girl”, „I Don’t Care” și „Beautiful People”, potrivit NME.

Recent, Ed Sheeran a lansat un single festiv în colaborare cu Elton John, „Merry Christmas”. Încasările generate de piesă sunt direcționate către Ed Sheeran Suffolk Music Foundation și Elton John AIDS Foundation.

CITEȘTE ȘIAdele și Ed Sheeran, printre starurile care conduc topul nominalizărilor la BRIT Awards

Foto: Profimedia Images