Taylor Swift a stabilit două recorduri pe Spotify cu albumul „Red (Taylor’s Version)”

De: Ana Obretin / 15.11.2021, 12:48
Taylor Swift a stabilit două recorduri pe Spotify cu albumul

Noua versiune a albumului „Red” lansată de Taylor Swift la sfârșitul săptămânii trecute, care include și o reorchestrare de zece minute a piesei „All Too Well”, s-a dovedit a fi un succes pe Spotify.

Taylor Swift, care s-a angajat într-un proiect vast de reorchestrare a primelor sale albume, în urmă cu câteva luni, a doborât două recorduri pe Spotify odată cu lansarea „Red”, materialul ei discografic din 2012.

Astfel, „Red (Taylor’s Version)” a devenit cel mai difuzat album al unei artiste într-o singură zi. De asemenea, Taylor Swift a devenit cea mai difuzată artistă într-o zi pe Spotify.

Albumul conține 30 de piese, inclusiv o colaborare cu Ed Sheeran. Un scurtmetraj inspirat de „All Too Well”, una dintre cele mai personale melodii ale artistei, așteptată cu nerăbdare de fani, a fost lansat online vineri. Taylor Swift și-a interpretat piesa în versiunea lungă sâmbătă seară, pe platoul emisiunii satirice „Saturday Night Live” de pe NBC.

Noua versiune a albumului „Red” vine la șapte luni după reeditarea materialului discografic „Fearless”. Cântăreața, care mai are patru albume de reorchestrat, a anunțat proiectul în 2019, pentru a protesta față de un acord în valoare de 300 de milioane de dolari între Scooter Braun şi fondatorul fostei sale case de discuri, Big Machine Label Group, Scott Borchetta. Odată cu tranzacția, Braun a primit și drepturile asupra înregistrărilor pentru primele șase albume ale artistei, care pusese capăt contractului cu Big Machine in 2018. Swift a spus că ea a încercat timp de mai mulți ani să cumpere aceste drepturi, dar nu i s-au oferit condiții acceptabile – susținere contrazisă de Borchetta – și a condamnat preluarea lor de către Braun. 

CITEȘTE ȘI: Taylor Swift revine pe prima poziție în topul Billboard 200 

Taylor Swift va face parte din distribuția următorului film al lui David O. Russell

Foto: Profimedia Images