Albumul „Donda”, a lui Kanye West, al doilea cel mai ascultat debut pe Spotify din toate timpurile

De: Nicoleta Lepădatu / 31.08.2021, 09:52
Albumul „Donda”, a lui Kanye West, al doilea cel mai ascultat debut pe Spotify din toate timpurile

„Donda”, cel de-al zecelea album de studio al lui Kanye West a avut aproape 100 de milioane de accesări pe Spotify, în primele 24 de ore de la lansare.

Cel de-al 10-lea album de studio al lui Kanye West, „Donda”, se bucură deja de un succes masiv în streaming la o zi după lansarea surpriză. Potrivit Chart Data, LP-ul cu 27 de melodii a înregistrat aproape 100 de milioane de accesări pe Global Spotify Chart duminică (29 august), marcând al doilea cel mai mare debut al platformei din toate timpurile.

Duminică, Kanye a ocupat, de asemenea, toate primele 10 locuri în topul american Spotify, împingând „Stay”, a lui Justin Bieber și The Kid LAROI, aflată pe locul 1, până pe locul 11. Aproape fiecare melodie Donda, 25 din cele 27 ale albumului, a debutat în Top 40.

Chart Data scrie, de asemenea, că „Donda” a stabilit un alt record și pe Apple Music. LP-ul a ajuns pe locul 1 în topul platformei americane și pe alte câteva, duminică, fiind pe locul 1 în mai multe țări ca niciodată.

Singurul album care a avut mai multe accesări pe Spotify în primele sale 24 de ore decât „Donda” este „Scorpion”, LP-ul ldin 2018 al lui Drake.

„Donda” a ajuns în cele din urmă pe serviciile de streaming ieri. Acest lucru a surprins pe toată lumea, deoarece fanii anticipau o lansare vineri (3 septembrie) atât pentru „Donda”, cât și pentru următorul album al lui Drake, „Certified Lover Boy”.

Se pare că lansarea neașteptată a albumului a fost, de asemenea, o surpriză și pentru Kanye West. Într-o postare pe Instagram, artistul în vârstă de 44 de ani a acuzat Universal Music Group că a lansat albumul fără permisiunea sa.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Spotify: Olivia Rodrigo, lider în topul celor mai ascultate piese ale verii