Ed Sheeran critică procesele pentru plagiat: Afectează industria muzicală

De: Ana Obretin / 07.04.2022, 11:33
Ed Sheeran critică procesele pentru plagiat: Afectează industria muzicală

Cântărețul britanic Ed Sheeran a spus că revendicările false privind drepturile de autor ale unor persoane care intentează procese pentru plagiat devin prea comune și dăunează industriei muzicale. Artistul a câștigat, miercuri, un proces care i-a fost intentat pentru plagiat, în cazul hitului său „Shape of You”.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile

Childish Gambino, dat în judecată pentru plagiat, din cauza piesei “This Is America”

„Simt că astfel de revendicări sunt mult prea frecvente acum și au devenit o cultură, în care se face o revendicare cu ideea că soluționarea va fi mai ieftină decât o trimitere în instanță, chiar dacă nu există nicio bază pentru revendicare”, a spus el într-un videoclip postat pe Twitter miercuri. „Este cu adevărat dăunător pentru industria compoziției”, a spus artistul.

„Shape Of You” a fost cel mai bine vândut cântec în format digital în 2017, iar videoclipul are peste 5,6 miliarde de vizualizări pe YouTube. La sfârșitul anului trecut, „Shape Of You”, a lui Ed Sheeran, a devenit prima melodie care a ajuns la trei miliarde de audiții în streaming pe platforma Spotify.

Piesa a fost subiectul unui proces intentat lui Ed Sheeran de artistul grime Sami Chokri, cunoscut sub numele de scenă Sami Switch, și de producătorul muzical Ross O’Donoghue. Aceștia au susșinut că „Shape of You” copiază pasaje din piesa la din 2015 „Oh Why”, potrivit Reuters.

CITEȘTE ȘI: Rolling Stone: Top 500 cele mai bune cântece din toate timpurile. Ce vedetă ocupă primul loc

Foto: Profimedia Images