După „Dune”, Denis Villeneuve va adapta un alt roman SF, de Arthur C. Clarke

De: Ana Obretin / 16.12.2021, 16:28
După

Regizorul canadian Denis Villeneuve, care și-a lansat cu succes cel mai recent film, „Dune”, pregătește un nou film SF, după o carte a autorului volumului „2001: Odiseea spațială”, Arthur C. Clarke.

Este vorba despre romanul „Rendez-vous cu Rama”. Publicat în 1973, acest volum clasic SF urmărește, în anul 2130, un grup de exploratori umani însărcinați să intercepteze o navă de origine necunoscută care bântuie prin spațiu. Misiunea lor este să stabilească un prim contact cu o formă de viață extraterestră, potrivit The Hollywood Reporter. Pasionat de science fiction, Denis Villeneuve a semnat deja „Arrival”, pentru care a fost nominalizat la Oscar, și „Blade Runner 2049”, două filme considerate a fi creații majore ale acestui gen foarte popular la Hollywood.

CITEȘTE ȘI: „West Side Story”, „Dune”, „Don’t Look Up”, pe lista AFI a celor mai bune filme din 2021

Continuarea filmului „Dune”, de Denis Villeneuve, va avea premiera în octombrie 2023

Între timp, Denis Villeneuve trebuie să realizeze continuarea filmului „Dune”. Filmul, adaptat după romanul omonim al lui Frank Herbert, a fost anunțat oficial în urmă cu câteva săptămâni. Noul lungmetraj o va avea ca personaj principal pe fremena Chani, interpretată de Zendaya („Euphoria”, „Spider-Man”). „Sunt cu atât mai încântat să filmez, deoarece Zendaya va fi eroina”, a declarat Denis Villeneuve pentru cotidianul italian La Repubblica.

Filmul de succes „Dune” a fost catalogat de regizorul său drept „un Star Wars pentru adulți”. Timothée Chalamet și Zendaya se alătură unei distribuții impresionante: Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Jason Momoa și Javier Bardem.

Vezi trailerul mai jos:

CITEȘTE ȘI: Hans Zimmer a compus o a doua partitură originală pentru „Dune”

Foto: Profimedia Images