Ed Sheeran a obținut despăgubiri de 1 milion de euro, după ce a câștigat un proces de plagiat

De: Ana Obretin / 22.06.2022, 12:50
Ed Sheeran a obținut despăgubiri de 1 milion de euro, după ce a câștigat un proces de plagiat

Starul pop britanic Ed Sheeran a obținut despăgubiri de peste un milion de euro pentru a-și acoperi cheltuielile de judecată în procesul câștigat împotriva compozitorilor care l-au acuzat de plagiat.

La începutul lunii aprilie, cântărețul în vârstă de 31 de ani a câștigat la Înalta Curte din Londra un proces pe care l-a calificat drept emblematic pentru practicile abuzive care subminează industria muzicală, scrie NME.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile

10 filme biografice cu muzicieni (Video)

Judecătorul a stabilit atunci că Sheeran nu a copiat nici „deliberat”, nici „inconștient” o parte din piesa „Oh Why”, lansată în 2015 de Sami Chokri și Ross O’Donoghue, pentru hitul său „Shape of You”.

Vezi clipul piesei mai jos:

Într-o hotărâre suplimentară emisă marți, judecătorul Antony Zacaroli a stabilit că reclamanții ar trebui să plătească cheltuieli de judecată de peste 1 milion de euro (916.000 de lire sterline). 

„Shape Of You” a fost cel mai bine vândut cântec în format digital în 2017. Videoclipul piesei are peste 5,6 miliarde de vizualizări pe YouTube. La sfârșitul lui 2021, „Shape Of You”, a lui Ed Sheeran, a devenit prima melodie care a ajuns la trei miliarde de audiții în streaming pe platforma Spotify.

CITEȘTE ȘI: Rolling Stone: Top 500 cele mai bune cântece din toate timpurile. Ce vedetă ocupă primul loc

Foto: Profimedia Images