Ediția din 2022 a Palm Springs Film Festival nu va mai avea loc

De: Nicoleta Lepădatu / 30.12.2021, 13:22
Ediția din 2022 a Palm Springs Film Festival nu va mai avea loc

După ce a anunțat anularea Palm Springs Film Awards săptămâna trecută, Palm Springs International Film Society a anunțat miercuri că întregul festival de film nu va avea loc în 2022.

Iată declarația reprezentanților festivalului:

„Pe baza creșterii actuale a cazurilor de COVID, Societatea Internațională de Film din Palm Springs a anunțat că Festivalul de Film nu va avea loc anul acesta în perioada 7-17 ianuarie. Aceasta decizie urmează celei de anulare a  Palm Springs Film Awards din 6 ianuarie. După o analiză atentă, Film Society consideră că aceasta este cea mai responsabilă decizie pentru siguranța tuturor. Cei care au achiziționat bilete și abonamente la festival vor primi banii înapoi. Pentru majoritatea, rambursarea va fi făcută la metoda lor inițială de plată. Sperăm ca festivalul și premiile să se întoarcă în format fizic în 2023.

Festivalul de Film de la Palm Springs proiectează anual zeci de filme posibile candidate pentru Oscarul pentru film în limbă străină, pe lângă o serie de documentare, candidați la premii și filme independente. Filmul de deschidere ar fi trebuit să fie „Dionne Warwick: Don’t Make Me Over”.

Printre premiații ediției din 2022 au fost Kristen Stewart, Penelope Cruz, Jane Campion, Jessica Chastain, Jennifer Hudson, Andrew Garfield, „Belfast”, „King Richard”, Lady Gaga și Nicole Kidman.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Jane Campion va primi Premiul pentru Regizorul Anului la Palm Springs International Film Awards