Elton John ar putea continua să cânte în metavers după ce va renunţa la turnee

De: Nicoleta Lepădatu / 11.08.2022, 20:10
Elton John ar putea continua să cânte în metavers după ce va renunţa la turnee

Elton John ar putea continua să cânte în metavers după ce va renunţa la turnee, conform contactmusic.com.

Artistul britanic, în vârstă de 75 de ani, va renunţa la turnee după încheierea „Farewell Yellow Brick Road”, în iulie 2023.

Într-un interviu acordat revistei Music Week, soţul şi managerul său David Furnish a declarat despre metavers: „Va fi o mare piaţă nouă pentru muzică. Dacă e să privim lucrurile realist, Elton a fost oarecum ca un avatar toată viaţa, aducând unele lucruri noi în muzică şi renunţând la altele, făcând schimbări şi mergând înainte.”

Echipa din spatele lui Elton John promovează deja muzica lui în rândul generaţiilor mai tinere, peste 50% din catalogul artistului fiind consumat de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani.

Fără îndoială, mulţi dintre aceşti fani au venit în urma colaborării dintre Elton John şi Dua Lipa pe „Cold Heart” în urma căreia artistul a reuşit performanţa de a avea o melodie de top 10 în şase decenii diferite.

„Este greu să obţii toate datele pe care le doreşti de la companiile de streaming, dar pe Spotify în special, 58% din muzica lui Elton este acum consumată de tineri cu vârste între 18-35 de ani. Este absolut tot ceea ce ne-am dorit şi am sperat. Acesta este motivul pentru care Elton a spus întotdeauna că apreciază oportunitatea oferită de „The Lion King”, de aceea am făcut ceva precum „Gnomeo And Juliet” în urmă cu 10 ani, pentru a menţine în viaţă melodiile din catalogul lui şi pentru a le introduce unor noi generaţii”, a declarat David Furnish.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Elton John şi-a reluat turneul de adio „Farewell Yellow Brick Road”, după o pauză de aproape doi ani

Tags: