„Elvis”, filmul care a făcut furori la Cannes, are premiera în România pe 24 iunie

De: Ana Obretin / 26.05.2022, 16:32

„Elvis”, filmul care a făcut furori la Festivalul de la Cannes de anul acesta, are premiera pe marile ecrane din România pe 24 iunie.

Produs de Warner Bros. Pictures și regizat de cineastul nominalizat la Oscar Baz Luhrmann („A Star is Born”, „Moulin Rouge”, „Marele Gatsby”), lungmetrajul explorează viața și muzica lui Elvis Presley, din momentul ascensiunii superstarului până la momentele controversate, anii din Las Vegas și declinul său.

CITEȘTE ȘI: Austin Butler spune că a fost dus de urgență la spital imediat ce a terminat filmările pentru „Elvis”

Priscilla Presley a lăudat noul film dedicat regelui rock and roll, „Elvis”, de Baz Luhrmann

10 filme biografice cu muzicieni (Video)

Un spectacol cinematografic complet, povestea lui Elvis (Austin Butler) este văzută prin prisma relației sale complicate cu managerul său enigmatic, colonelul Tom Parker (Tom Hanks). Povestit din perspectiva lui Parker, filmul se adâncește în dinamica relației complexe dintre cei doi, care se întinde pe o perioadă de peste 20 de ani. În centrul acestei călătorii se află și unul dintre oamenii importanți și influenți din viața lui Elvis, Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Austin Butler, cunoscut anterior pentru rolul lui Tex Watson din „Once Upon a Time In Hollywood”, de Quentin Tarantino, cântă el însuși melodiile din prima jumătate a erei de faimă a lui Elvis, iar Hanks, câștigătorul a două premii Oscar, surprinde caracterul enigmatic al lui Parker și devine povestitorul vieții lui Elvis, potrivit unui comunicat remis Apropo de distribuitor.

Din distribuția secundară, Olivia De Jonge joacă rolul soției lui Elvis, Priscilla Presley, iar Helen Thomson o joacă pe mama acestuia, Gladys. Printre artiștii de culoare care l-au influențat pe Elvis, Kelvin Harrison Jr. îl interpretează pe B.B. King, iar Alton Mason, pe Little Richard. Richard Roxburgh îl joacă pe tatăl superstarului, Vernon Presley, și Luke Bracey îl interpretează pe Jerry Schilling, un apropiat din cercul lui Presley.

Scenariul filmului este semnat de regizor și de Sam Bromell, după o poveste de Baz Luhrmann și Jeremy Doner.

Vezi trailerul mai jos:

După premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes, din 25 mai, care s-a bucurat de urale și ovații, Warner Bros. lansează „Elvis” la nivel mondial pe 24 iunie. Filmul este distribuit în România de Vertical Entertainment, exclusiv în cinematografe.

CITEȘTE ȘI: Cât de poluantă este producția de filme și cum încearcă industria să devină mai verde

Foto: Profimedia Images