Emma Stone şi regizorul grec Yorgos Lanthimos, împreună pentru un proiect inedit (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 07.05.2022, 09:18
Emma Stone şi regizorul grec Yorgos Lanthimos, împreună pentru un proiect inedit (Video)

La patru ani după  ce a lucrat cu Yorgos Lanthimos la filmul „The Favourite”, actriţa Emma Stone, câștigătoare a unui Oscar, a colaborat iar cu regizorul grec în cadrul unui proiect care revine la vârsta de aur a cinematografiei – un scurtmetraj mut filmat în alb-negru, conform Reuters.

Filmat pe insula greacă Tinos în 2020, scurtmetrajul „Bleat” explorează ciclul vieţii şi al morţii având în prim plan un cuplu local interpretat de Emma Stone şi de actorul francez Damien Bonnard.

Descriind filmul ca o provocare, Stone le-a spus reporterilor înaintea premierei de la Atena: „Am vrut imediat să mă implic”.

În tradiţia perioadei anterioare cinematografului sonor, scurtmetrajul se concentrează masiv pe expresiile faciale și prezintă imagini dintr-o insulă tradiţională greacă, cu o coloană sonoră care va fi interpretată live de o orchestră în timpul celor trei zile de proiecţii din capitala Greciei.

Lanthimos – care a colaborat cu Stone la pelicula „The Favourite” din 2018, o comedie neagră recompensată cu Oscar, a cărei acţiune este plasată la începutul secolului al XVIII-lea – nu este la primul său proiect neconvenţional.

Fidel formei care l-a consacrat, „Bleat” include o scenă erotică neobișnuită care se desfăşoară peste cadavrul soţului lui Stone, alături de imaginea capului tăiat al unei capre și Stone îngropată într-un mormânt deschis.

„Felul în care încerc să creez este prin a fi pur şi simplu fidel gândurilor mele în orice moment şi să nu mă gândesc că servesc vreunul scop”, a spus regizorul.

Stone şi Lanthimos au colaborat de asemenea la pelicula „Poor Things”, descrisă a fiind în descendenţa lui Frankenstein.

„Suntem foarte diferiţi în multe aspecte ale personalităţii aşa că este un echilibru interesant pentru mine, iar cu el mă simt în siguranţă şi provocată”, a descris Stone colaborarea cu regizorul grec.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Emma Stone face parte oficial din distribuția „Cruella 2″