Există suficiente dovezi pentru a o judeca pe Shakira pentru evaziune fiscală, a decis o instanță spaniolă

De: Nicoleta Lepădatu / 30.07.2021, 10:55
Există suficiente dovezi pentru a o judeca pe Shakira pentru evaziune fiscală, a decis o instanță spaniolă

Judecătorul Marco Jesus Juberias a finalizat o investigaţie preliminară cu privire la acuzaţiile formulate de procurori, conform cărora Shakira nu a plătit impozit pe venitul obţinut în perioada 2012 – 2014, iar prejudiciul se ridică la suma de 14,5 milioane de euro. Acesta a decis că există „suficiente dovezi” pentru a o aduce în faţa instanţei pe Shakira, sub acuzaţia de evaziune fiscală.

Documentele (…) anexate pentru proces reprezintă dovezi suficiente pentru a continua procedurile” de aducere a cântăreţei în faţa justiţiei, conform deciziei judecătorului Juberias.

Dacă procurorii spanioli susţin că Shakira locuia în regiunea Catalonia în perioada în care s-ar fi produs acest prejudiciu, avocaţii vedetei susţin că aceasta a locuit în Spania abia din anul 2015 şi că şi-a plătit toate obligaţiile sub formă de taxe şi impozite.

Deşi locuieşte în această ţară cu partenerul său de viaţă, jucătorul de fotbal Gerard Piqué, Shakira a explicat că, în toată această perioadă, a avut foarte multe deplasări în străinătate şi că veniturile sale au provenit din concerte pe care le-a susţinut în afara Spaniei.

Însă fiscul spaniol a informat-o că, dacă locuieşte mai mult de 183 de zile în această ţară, este obligată să o declare ca reşedinţă fiscală şi să plătească impozite ca toată lumea.

Avocaţii vedetei au mai precizat că această decizie a instanţei reprezintă un prim pas firesc” şi că rămân încrezători şi complet cooperanţi cu instanţa, dar nu vor mai face alte comentarii”.

Shakira, 44 de ani, are o relaţie cu apărătorul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, din 2011. Cei doi au împreună doi copii.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Shakira, pedeapsa cu închisoarea. Acuzată că a ascuns zeci de milioane de euro

Tags: