Festivalul de la Cannes: Tom Cruise, primit cu ovații, acrobații aeriene și un Palme d’Or onorific

De: Ana Obretin / 19.05.2022, 12:05
Festivalul de la Cannes: Tom Cruise, primit cu ovații, acrobații aeriene și un Palme d'Or onorific

Tom Cruise a pășit pe covorul roșu la Festivalul de Film de la Cannes după o pauză de 30 de ani și a fost întâmpinat cu acrobații aeriene și ovațiile unui grup numeros de fani.

Premiera celui mai nou film al său, „Top Gun: Maverick” a avut loc miercuri, iar echipa de acrobație a Forțelor Aeriene Franceze, Patrouille de France, a zburat deasupra covorului roșu, împroșcând cerul cu fum colorat în roșu, alb și albastru.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Próxcinemente (@proxcinemente)

Purtând un smoching și un papion negre, vedeta americană a interacționat cu mulțimea aliniată de-a lungul covorului roșu, semnând fotografii și pozând pentru selfie-uri.

CITEȘTE ȘI: „Top Gun: Maverick”: Motivul pentru care lui Kelly McGillis nu i s-a cerut să revină în distribuție

China face propaganda militara cu secvente din „Top Gun”

Alături de el s-au aflat colegii de distribuție Jennifer Connelly și Miles Teller și directorul festivalului, Thierry Fremaux, potrivit Reuters.

Filmul „Top Gun: Maverick” a fost proiectat în afara competiției la cea de-a 75-a ediție a Festivalului de la Cannes, care se desfășoară în perioada 17-28 mai, iar, după eveniment, publicul a aplaudat timp de patru minute. 

Festivalul de la Cannes: Palme d’Or onorific pentru Tom Cruise

Starul în vârstă de 59 de ani a fost omagiat pe scena de la Cannes nu doar cu un interviu rar, ci și cu prezentarea neașteptată a unui Palme d’Or de onoare. Președintele festivalului, Pierre Lescure, a anunțat premiul – aproximativ 15 astfel de trofee au mai fost acordate în istoria evenimentului – pe scenă, chiar înainte să înceapă proiecția. Cruise a primit premiul, în timp ce publicul l-a ovaționat în picioare.

“Fac filme pentru marele ecran”, a spus Cruise în timpul interviului acordat pe scena de la Debussy Theatre din Cannes. Actorul a respins posibilitatea ca filmul „Top Gun 2” să fie difuzat în streaming.

Vezi trailerul filmului „Top Gun: Maverick”, ce va avea premiera în cinema pe 27 mai:

CITEȘTE ȘI: 8 continuări ale unor superproducții care ajung pe marile ecrane în 2022 (VIDEO)

Foto: Profimedia Images