8 continuări ale unor superproducții care ajung pe marile ecrane în 2022 (VIDEO)

De: Ana Obretin / 03.01.2022, 16:04
8 continuări ale unor superproducții care ajung pe marile ecrane în 2022 (VIDEO)

Câteva continuări ale unor francize vor avea premiera pe marile ecrane anul acesta, unele după mai multe amânări decise în contextul pandemiei. Iată mai jos opt sequel-uri ale unor superproducții așteptate de fani cu nerăbdare. 

„Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore”

„Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” este partea a treia a seriei bazate pe scrierile britanicei J.K. Rawling și va fi lansat la patru ani după anteriorul, pe 15 aprilie. În „Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore”, Newt Scamander (Eddie Redmayne) și echipa sa se asociază cu Dumbledore (Jude Law) și sunt aduși la Hogwarts, celebra școală de vrăjitori dina seria „Harry Potter”. Pe drum îi aşteaptă numeroase aventuri şi sunt dezvăluite detalii despre povestea dintre Dumbledore şi infamul Gellert Grindelwald (jucat de Mads Mikkelsen, care l-a înlocuit pe Johnny Depp).

CITEȘTE ȘI: Helen Mirren va găzdui un quiz show „Harry Potter”, la 20 de ani de la lansarea primului film

„Doctor Strange in the Multiverse of Madness”

Benedict Cumberbatch a apărut recent ca Doctor Strange în „Spider-Man: No Way Home”, filmul care a avut cele mai mari încasări la nivel mondial în 2021 – 4,469 miliarde de dolari. El va apărea anul acesta în „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, lansat la șase ani de la primul film din seria „Doctor Strange” (2016). Premiera noii superproducții Marvel este stabilită pe 6 mai.

CITEȘTE ȘI: De la “Black Panther” la “The Mandalorian”: filme de top care s-au transformat în show-uri TV

„Thor: Love and Thunder”

„Thor: Love and Thunder”, al patrulea film din franciza Marvel, va avea premiera pe 8 iulie. Actorul Chris Hemsworth, care a jucat rolul zeului Asgardian pe marele ecran din 2011, s-a reunit cu regizorul Taika Waititi, aflat la cârma francizei încă de la „Thor: Ragnarok”, în 2017. În cel de-al patrulea film al său, Thor se va confrunta cu temutul Gorr, Ucigașul Zeilor, interpretat de Christian Bale. Dar nu va fi singur: Jane Foster (Natalie Portman), iubita eroului din primele două lungmetraje ale francizei, va deveni „Mighty Thor”, întruchiparea feminină a Zeului tunetului.

„Mission: Impossible 7”

După mai multe amânări și întreruperi în producție, „Mission: Impossible 7” pare a fi gata pentru a fi lansat pe marile ecrane. Premiera superproducției cu Tom Cruise în rolul principal este programată pe 30 septembrie. Tom Cruise a filmat pentru „Mission: Impossible 7” în Marea Britanie și și-a încântat fanii cu diverse apariții, în restaurantele din Birmingham, dar și în grădina unei familii, unde a aterizat cu elicopterul.

„Top Gun: Maverick”

Deocamdată nu a fost lansat niciun trailer oficial al superproducției „Mission: Impossible 7”, dar este promovată intens o altă continuare a unui film cu Tom Cruise, „Top Gun: Maverick”. Sequel-ul lungmetrajului „Top Gun”, din 1986, are premiera stabilită pe 27 mai. Regizat de Joseph Kosinski și cu un scenariu semnat de Christoipher McQuarrie și Peter Craig, filmul îi are în rolurile principale pe Tom Cruise, Miles Teller, Val Kilmer și Jennifer Connelly.

„Black Panther: Wakanda Forever”

După ce starul Chadwick Boseman a murit din cauza unui cancer, în august 2020, personajul secundar din filmul „Black Panther”, Shuri, sora Panterei Negre T’Challa, a devenit principal. Regizat de Ryan Coogler, filmul va fi lansat pe 11 noiembrie, la patru ani după pelicula originală, care a avut încasări de 1,3 miliarde de dolari și a câștigat trei premii Oscar, potrivit The Hollywood Reporter.

 

CITEȘTE ȘI: Ryan Coogler va produce serialul „Wakanda”, în cadrul unui parteneriat exclusiv cu Disney

„Avatar 2”

Cineastul James Cameron a prevăzut mai multe continuări pentru celebrul lui film. Disney a programat partea a doua pe 16 decembrie 2022, a treia, pe 20 decembrie 2024, a patra, pe 18 decembrie 2026, și a cincea, pe 22 decembrie 2028.

„Avatar” a deținut poziția de lider al box office-ului mondial timp de 10 ani, până a fost detronat de pelicula „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului/ Avengers: Endgame”, de Anthony și Joe Russo, în 2019. Totuși, anul acesta, filmul a revenit pe prima poziție a clasamentului, după o relansare în China. „Avatar” are  în prezent încasări totale de  2,802 miliarde de dolari, în timp ce ultimul capitol din universul Marvel Avengers a vândut bilete de 2,797 de miliarde de dolari.

CITEȘTE ȘI: „Avatar” redevine lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, după o relansare în China

„Aquaman 2”

Pelicula „Aquaman 2” are premiera în aceeași zi cu „Avatar 2”, pe 16 decembrie. „Aquaman and The Lost Kingdom” este un lungmetraj produs de Warner Bros. și regizat de James Wan. Supereroul DC este interpretat de același Jason Momoa, care între timp s-a vindecat de COVID-19, boală cu care a fost diagnosticat în octombrie 2021, în timpul filmărilor. Vestea a venit după ce, în emisiunea ”The Ellen DeGeneres Show”, Jason Momoa a împărtășit câteva detalii aproape dureroase din culise despre rănile pe care le-a suferit în timpul filmărilor la ”Aquaman 2”. Când gazda Ellen DeGeneres i-a cerut actorului să explice cum s-a rănit, acesta a spus, glumind: „Îmbătrânesc”. Apoi și-a enumerat rănile, adăugând: „Mi-a intrat ceva în ochi, a fost nevoie de intervenție chirurgicală, am o hernie, mi-am rupt coaste. Doar sunt bătut”.

CITEȘTE ȘI:

Tom Cruise a marcat „Ziua Top Gun” cu o imagine inedită; de ce Kelly McGillis nu joacă în noul film

Tom Cruise, în viață ca-n filme: Și-a salvat cameramanul dintr-un accident de tren (FOTO)

Foto: Profimedia Images