Helen Mirren va găzdui un quiz show „Harry Potter”, la 20 de ani de la lansarea primului film

De: Ana Obretin / 16.09.2021, 17:06
Helen Mirren va găzdui un quiz show

Actrița Helen Mirren, premiată cu Oscar, a fost aleasă ca gazdă a unui quiz show în patru părți intitulat „Harry Potter: Turneul caselor de la Hogwarts„, care va fi produs de WarnerMedia.

Seria anunțată anterior, care marchează 20 de ani de la primul film din franciza „Harry Potter”, :Harry Potter și Piatra filozofală”, va fi difuzată mai întâi pe Cartoon Network și TBS, înainte de a debuta pe HBO Max, la o dată care urmează să fie stabilită.

„Știam cândva că voi primi un rol în ‘Harry Potter’ și sunt atât de încântată să iau parte la a 20-a aniversare a filmului”, a spus Mirren.

Seria din patru părți îi pune pe fanii lumii vrăjitorilor unul împotriva altuia într-o bătălie pentru a fi ales câștigător al Campionatului Caselor.

„Creăm o arenă pentru ca ligile fanilor filmelor ‘Harry Potter’ să își expună cunoștințele despre lumea vrăjitorilor și nu este nimeni mai bun decât Helen Mirren pentru a adăuga măreție britanică acestui eveniment, care va debuta pe toate mărcile și platformele noastre WarnerMedia”, a spus Tom Ascheim, președintele Warner Bros.

Show-ul vine la câteva luni după ce The Hollywood Reporter a scris că HBO Max se afla în faza incipientă de pregătire a unei serii live-action bazate pe cărțile cu băiatul vrăjitor și prietenii săi, scrise de J. K. Rowling. 

“Harry Potter” este una dintre cele mai cunoscute francize. Opt filme au fost realizate pe baza celor șapte romane ale autoarei britanice J. K. Rowling, vândute în peste 500 de milioane de copii la nivel mondial. La rândul lor, filmele au avut încasări de 8 miliarde de dolari la nivel mondial. De asemenea, au fost lansate două pelicule din seria „Fantastic Beasts”, a căror acțiune o precede pe cea din „Harry Potter”. Un al treilea film dintr-o serie de cinci va fi lansat în 2022.

CITEȘTE ȘI: Actriţa Helen McCrory, cunoscută din „Skyfall”, „Peaky Blinders” și „Harry Potter”, a murit

Actorul britanic Paul Ritter, cunoscut pentru rolul din „Harry Potter”, a murit

Foto: Profimedia Images