Top 10 filme în box office-ul românesc în 2021: care este producția cu cele mai mari încasări (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 30.12.2021, 09:50
Top 10 filme în box office-ul românesc în 2021: care este producția cu cele mai mari încasări (Video)

Anul 2021 a fost unul mai bun la capitolul încasări, dar tot nu s-a apropiat de perioada de dinaintea pandemiei la box office-ul românesc. Lansări așteptate, spectatori din ce în ce mai mulți în cinematografe și chiar recorduri doborâte, iată câteva aspecte care au înviorat peisajul cinematografic nu doar în România, ci și la nivel global.

Am trecut în revistă premierele cinematografice ale anului și am făcut un top care reflectă interesul românilor pentru blockbustere:

10. „Black Widow”

Filmul fantasy „Văduva neagră/ Black Widow”, cu Scarlett Johansson în rol principal, a fost lansat pe 9 iulie şi a avut încasări de 2,86 milioane de lei.

 

9. „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”

„Shang-Chi şi legenda celor zece inele/ Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, prima producţie Marvel care are un supererou asiatic în prim-plan, a avut premiera pe 3 septembrie şi a generat încasări de 2,92 de milioane de lei.

8. „Jungle Cruise”

Filmul de aventuri „Croazieră în junglă/ Jungle Cruise”, cu Dwayne Johnson şi Emily Blunt în rolurile principale, a fost lansat pe 30 iulie şi a avut încasări totale de 3 milioane de lei.

7. „House of Gucci”

Filmul „Casa Gucci/ House of Gucci”, lansat pe 26 noiembrie, a generat încasări de 3,68 de milioane de lei. Filmul e regizat de Ridley Scott şi îi are în distribuţie printre alții pe Lady Gaga, Adam Driver şi Al Pacino.

6. „Venom: Let There be Carnage”

Horror-ul „Venom: Să fie carnagiu/ Venom: Let There be Carnage”, cu Tom Hardy în rolul principal, a rulat în cinematografele româneşti din 15 octombrie şi a avut încasări de 3,71 milioane de lei.

5. „No Time to Die”

„Nu e vreme de murit/ No Time to Die”, al 25-lea film din seria „James Bond” şi ultimul cu Daniel Craig în rolul agentului 007, a acumulat încasări de 3,99 de milioane de lei. Din distribuţie mai fac parte Rami Malek, Lashana Lynch, Léa Seydoux, Ana de Armas, Ben Whishaw şi Christoph Waltz.

4. „Luca”

Filmul „Luca”, producţie Disney și singura animație aflată în acest top a generat încasări de 4,42 milioane de lei.  Printre cei care șia-u împrumutat vocile pentru această producție s-au aflat și Jacob Tremblay şi Maya Rudolph. Filmul lansat pe 16 iulie și a stat în cinematografe timp de 24 de săptămâni.

3. „Dune”

Filmul „Dune” al lui Denis Villeneuve, lansat pe 22 octombie, a înregistrat până acum încasări de 4,47 milioane de lei. Lungmetrajul, cu Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac şi Zendaya în distribuţie, este o adaptare a romanului omonim scris de Frank Herbert.

2. „Spider-Man: No Way Home”

Locul al doilea în box office-ul românesc pe 2021 e ocupat de „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, lansat pe 17 decembrie. Filmul a generat încasări de aproximativ 5,8 milioane de lei în două weekenduri şi a înregistrat  în prima săptămână încasări de 3,05 milioane de lei, peste ocupantul locului întâi din topul nostru.

1. „Furios şi iute 9/ Fast & Furious 9”

Lungmetrajul de acţiune „Furios şi iute 9/ Fast & Furious 9”, cu Vin Diesel în rol principal, s-a clasat pe primul loc în box office-ul românesc, cu încasări de aproximativ 9,12 milioane de lei.

Lansat pe 25 iunie, filmul a înregistrat la acea vreme cel mai bun debut în cinematografele româneşti de la începutul pandemiei, cu încasări de 2.97  milioane de lei. „Furios şi iute 9”  îi are în distribuție, printre alții, pe  Michelle Rodriguez, Charlize Theron, John Cena şi Tyrese Gibson.

Primele zece producţii din box office-ul românesc au generat, cumulat, încasări de 44 de milioane de lei, cu 6 milioane de lei mai mult faţă de cât au reprezentat primele zece filme care au avut premiera în 2020.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: „Spider-Man: No Way Home” devine primul film din epoca pandemiei care a depășit un miliard de dolari din vânzările de bilete la nivel global