„Spider-Man: No Way Home”, pe primul loc în box office-ul românesc, în weekendul premierei

De: Ana Obretin / 21.12.2021, 07:39
„Spider-Man: No Way Home”, pe primul loc în box office-ul românesc, în weekendul premierei

Filmul „Spider-Man: No Way Home” s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc, în weekendul premierei, cu încasări de 3,052 de milioane de lei.

Lungmetrajul a avut încasări record și la debutul său în America de Nord. Cu 253 de milioane de dolari s-a situat pe locul al treilea în topul încasărilor din weekendul premierei nord-americane din istorie, în pofida îngrijorărilor legate de pandemie. În afara Americii de Nord, filmul a avut încasări de 334,2 milioane de dolari, totalul la nivel global fiind de 587,2 milioane de dolari (fără China). 

CITEȘTE ȘI: Tom Holland schimbă costumul lui Spider-Man cu pantofii lui Fred Astaire

Primul teaser „Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One)” a fost lansat

„Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, care îi reunește pe regizorul Jon Watts și starul Tom Holland, este produs de Sony Columbia Pictures, care controlează drepturile pentru Spider-Man, și Marvel Studios, al Disney. Lungmetrajul lui Watts combină trei generații de filme cu Omul-Păianjen și îi include pe actorii care au interpretat anterior personajele negative Willem Dafoe („Omul Păianjen” din 2002), Alfred Molina („Omul Păianjen 2” din 2004) și Jamie Foxx („The Amazing Spider-Man 2” din 2014). De asemenea, în film joacă pe Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Marisa Tomei, Jon Favreau și Benedict Wong.

Vezi trailerul mai jos:

După trei săptămâni pe primul loc în box office-ul românesc, “Casa Gucci/ House of Gucci”, cu Lady Gaga, coboară pe locul al doilea, cu încasări de 189.946 de lei. Regizorul filmului care expune evenimentele care se întind pe trei decenii agitate din istoria imperiului Gucci este reputatul Ridley Scott, povestea fiind bazată pe un scenariu semnat de Becky Johnston și Roberto Bentivegna, inspirat din cartea „The House of Gucci” scrisă de Sara Gay Forden. Din distribuție fac parte și Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek și Al Pacino.

Podiumul este completat de “Encanto”, un film de animație produs de Disney, despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi. Filmul, în coborâre cu o poziție, a avut încasări de 146.783 de lei în weekend. “Encanto” spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar și casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieții de zi cu zi.

Pornind de la ideea de a aduce un omagiu tradiției Disney de a reda povești prin muzică, și în “Encanto” se regăsesc opt piese originale compuse de Lin-Manuel Miranda, un adevărat reper în industrie. Miranda spune că ceea ce l-a atras cel mai mult la acest film a fost ideea de bază de la care pleacă, aceea de familie, iar asta l-a făcut să compună un anume tip de muzică potrivit cu tematica și care ar putea cuprinde și reda complexitatea și legăturile puternice din cadrul unei familii.

Vizionează trailerul aici:

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de filmele: „Spencer” (129.847 de lei), „Hai să cântăm din nou!/ Sing 2” (111.152 de lei), „Te urăsc, te iubesc/ The Hating Game” (106.546 de lei), „Vânătorii de fantome: Moștenirea/ Ghostbusters: Afterlife” (50.105 lei), „Dune” (41.002 lei), „Resident Evil: Bun venit în Raccoon City/ Resident Evil: Welcome to Racoon City” (23.752 lei) și de „Venom: Să fie carnagiu/ Venom: Let there be carnage” (20.642 de lei).

CITEȘTE ȘI: Marvel și Sony confirmă că au în dezvoltare cel puțin încă un film „Spider-Man”

Foto: Profimedia Images