Festivalul One World Romania revine anul acesta cu peste 60 de filme din întreaga lume

De: Ana Obretin / 11.03.2021, 16:29
Festivalul One World Romania revine anul acesta cu peste 60 de filme din întreaga lume

Festivalul internațional de film documentar și drepturile omului One World Romania revine în 2021 cu peste 60 de filme, lungmetraje și scurtmetraje din întreaga lume, majoritatea în premieră națională.

Cea de-a 14-a ediție va celebra, va prezenta și va chestiona parcursul luptelor pentru echitate socială a femeilor din întreaga lume, principalele probleme cu care încă se confruntă acestea și motivele care nu au permis încă obținerea unui astfel de drept.

Festivalul va avea loc anul acesta în două etape: fizic, în București, între și 21 și 30 mai, la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului Român și alte locații indoor și outdoor, și online, în toată țara, între 31 mai și 6 iunie.

One World România păstrează secțiunile tematicilor tradiționale ale festivalului legate de statul de drept și justiția socială, drepturile persoanelor LGBTQ+, refugiați și imigranți, persoanele marginalizate din motive economice, culturale, rasiale, precum și o retrospectivă dedicată unei cineaste legendare și mai multe focusuri legate de tema principală a festivalului.

Competiția va cuprinde cele mai incitante zece filme din selecția de anul acesta și va fi arbitrată de două jurii, unul format din cinci profesioniști de talie internațională și unul, din liceeni din întreaga țară.

Abonamentele pentru perioada 21-30 mai, în locații fizice din București, sunt disponibile în număr limitat (50), pe Eventbook, și asigură intrarea la toate proiecțiile festivalului, catalog și alte materiale promoționale. Nu includ accesul la deschiderea festivalului, concerte și la alte evenimente speciale.

Festivalul a fost fondat în 2008 de Centrul Ceh București și este organizat de Asociația One World Romania.

CITEȘTE ȘI: Mari colective muzicale și multe surprize la Festivalul Enescu 2021, programat în condiții de siguranță maximă 

Raed Arafat spune că marile festivaluri de anul acesta ar putea să nu aibă loc

Foto: Facebook/ One World Romania