Festivalul Tribeca 2021: „The Novice”, povestea unei studente LGBT, a câștigat marele premiu

De: Ana Obretin / 18.06.2021, 13:05
Festivalul Tribeca 2021:

Lungmetrajul „The Novice”, care spune povestea unei studente LGBT ce se alătură echipei de canotaj a universității sale, a câștigat, joi, marele premiu al celei de-a XX-a ediții a Festivalului Tribeca de la New York.

„The Novice”, scris și regizat de Lauren Hadaway, a câștigat trei premii, pentru cel mai bun film de ficțiune, pentru cea mai bună actriță (Isabelle Furhan) și pentru cea mai bună imagine (Todd Martin). Juriul festivalului a evidențiat „interpretarea feroce” a actriței pricipale și „îndrăzneala” regizoarei, care au creat astfel „o fereastră viscerală către o lume nemiloasă”.

Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Matthew Leone, pentru interpretarea unui escroc din New York în lungmetrajul „God’s Waiting Room”, în regia lui Tyler Riggs. Trofeul pentru cel mai bun scenariu i-a revenit comediei „Mark, Mary, and Some Other People”, scrisă și regizată de Hannah Marks și care spune povestea unui tânăr cuplu ce decide să exploreze căile unei relații romantice deschise.

Cel mai bun documentar la Tribeca 2021

În secțiunea dedicată documentarelor, filmul câștigător a fost „Ascension”, regizat de Jessica Kingdom și care explorează „visul chinezesc”, „identitatea Chinei contemporane în raport cu viziunea sa despre consumerism, inovație și poziția socială”. Pentru acest film, Kingdom a primit și premiul pentru cel mai bun regizor debutant.

În aceeași categorie, documentarele „The Kids” și „ All Three Sons” au fost premiate pentru cel mai bun montaj, respectiv cea mai bună imagine, potrivit The Hollywood Reporter.

În competiția narativă internațională, „Brighton 4th” – care spune povestea unui luptător georgian ce călătorește la Brooklyn, New York pentru a-și ajuta fratele cu datorii la jocurile de noroc – a câștigat premiul pentru cel mai bun film. „O poveste despre supraviețuire interpretată cu sensibilitate, pe atât de frivolă, pe cât de serioasă”, este descrierea juriului a acestei coproducții ruso-georgiene regizate de Levan Koguashvili și cu Levan Tediashvili în rolul principal, care, în viața reală, a concurat ca luptător la jocurile olimpice. Tediashvil a câștigat, de asemenea, premiul pentru cel mai bun actor străin pentru interpretarea sa din „Brighton 4th”, film premiat și pentru scenariu, scris de Boris Frumin. 

Pe de altă parte, premiul pentru cea mai bună actriță a fost împărțit de Bassant Ahmed și Basmala Elghaiesh, pentru munca lor în filmul „Souad”, în regia lui Ayten Amin, care explorează viața unei studente egiptene profunde și lupta sa interioară între așteptări, pendulând între educația tradițională într-o familie burgheză și relațiile sale sociale din mediul online. 

Cea de-a 20-a ediție a Festivalului Tribeca a debutat pe 9 iunie și se va încheia duminică. Evenimentul a fost înființat în 2002, de Robert De Niro, Jane Rosenthal și Craig Hatkoff, pentru a revitaliza economic și cultural inima orașului New York, după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

CITEȘTE ȘI: Documentarul „Toto și surorile lui”, selectat la Tribeca Film Festival de la New York

Robert de Niro, rănit în timp ce filma pentru pelicula lui Scorsese „Killers of the Flower Moon”

Robert de Niro și John Boyega au găsit “Formula” într-un nou proiect împreună

Foto: Profimedia Images