„Fight Club” a fost difuzat în varianta originală în China, după ce inițial îi fusese modificat finalul

De: Nicoleta Lepădatu / 07.02.2022, 13:43
„Fight Club” a fost difuzat în varianta originală în China, după ce inițial îi fusese modificat finalul

„Fight Club”, filmul-cult în regia lui David Fincher, al cărui final a fost modificat şi transformat într-unul cu happy-end atunci când pelicula a devenit disponibilă pe platformele de streaming din China, va fi difuzat de acum înainte în versiunea sa originală, conform publicației Variety.

Regimul comunist de la Beijing nu autorizează difuzarea în China decât a unui număr restrâns de filme străine în fiecare an, iar cenzorii chinezi nu ezită să suprime scenele considerate deranjante sau subversive.

De această dată, „Fight Club”, cu Brad Pitt şi Edward Norton în rolurile principale a fost filmul vizat de cea mai recentă operaţiune de cenzură chineză, la peste două decenii după lansarea acestuia din 1999.

Luna trecută, cinefilii au observat că versiunea filmului difuzată pe platforma Tencent Video a modificat mesajul anarhist şi anticapitalist din finalul producţiei originale.

În versiunea originală, naratorul, interpretat de Edward Norton, îl ucide pe alter ego-ul său imaginar jucat de Brad Pitt, apoi asistă la explozia unor zgârie-nori – distrugerea lumii moderne visată de protagonist fiind pe cale să fie realizată.

În versiunea difuzată iniţial în China, imaginile cu sfârşitul lumii sunt înlocuite cu un ecran negru pe care apare textul următor: „Poliţia a dejucat atentatul şi i-a arestat pe toţi infractorii, împiedicând explozia bombelor”.

În ceea ce îl priveşte pe personajul interpretat de Brad Pitt, versiunea chineză precizează că acesta a fost internat „într-un azil psihiatric”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: „Fight Club”, cenzurat în China; ce spune Chuck Palahniuk, autorul cărții adaptate în film

Tags: