FILM+ lansează apelul de proiecte pentru cineaști – ediția a VI-a

De: Ana Obretin / 01.07.2021, 13:09
FILM+ lansează apelul de proiecte pentru cineaști - ediția a VI-a

Cineaștii aflați la început de carieră din România, Serbia, Bulgaria și Republica Moldova sunt invitați să își înscrie proiectele la cea de-a VI-a ediție (2021-2022) FILM+, programul de susținere a producțiilor cinematografice independente cu buget redus.

Organizatorii programului transmis, într-un comunicat remis Apropo, că proiectele pot fi înscrise prin completarea formularelor online de pe site-ul https://film-plus.ro/how-to-apply/. Data limită pentru înscrieri este 25 iulie.

Programul sprijină realizatorii de film care nu au debutat încă în lungmetraj și care au un proiect de scurtmetraj sau lungmetraj în derulare. Proiectele înscrise pot aparține oricărui gen și nu conteaza etapa în care se află, dezvoltare de scenariu, producție, postproducție, mai spus inițiatorii, care vor pune la dispoziția candidaților resurse fizice, precum și expertiza îndrumătorilor și a partenerilor pentru susținerea proiectelor selectate. Cele trei secțiuni disponibile sunt Dezvoltare, Producție, Work in Progress.

Rezultatele selecției vor fi anunțate în doua jumătate a lunii septembrie.

Conceput ca un laborator de lucru, sprijin și promovare dedicat proiectelor de film, animație și video art independente, FILM+ este singurul proiect românesc și din regiune destinat formării profesionale, care are un caracter practic, axat pe dezvoltarea, realizarea și promovarea producțiilor audiovizuale de microbuget, realizate de tineri artiști proaspăt absolvenți sau autodidacți din România, Serbia, Bulgaria și Republica Moldova, folosind experiența acumulată de profesioniștii români din cinematografie, se arată în comunicat. Programul a fost inițiat în anul 2016 de o echipă de cineaști formată din directoarea de imagine Ana Drăghici, Alex Trăilă, consultant în cinematografie și audiovizual, regizorul Paul Negoescu și producătoarea Anamaria Antoci, cu scopul de a reuni resurse și expertiză în cadrul unei platforme de colaborare ce vine în sprijinul realizatorilor de film.

Până în prezent, peste 50 de proiecte au fost dezvoltate în cadrul acestui program. Cea de-a șasea ediție este cofinanțată de programul Europa Creativă – MEDIA al Comisiei Europene.

CITEȘTE ȘI: Premiile Gopo 2021: „Colectiv”, desemnat cel mai bun film. Alexander Nanau ia și premiul pentru regie

Jamie Lee Curtis va fi premiată cu Leul de Aur pentru întreaga activitate, la Festivalul de Film de la Veneţia

Foto: Film+