Gal Gadot răspunde criticilor legate de rolul Cleopatrei

De: Loredana Toma / 24.12.2020, 11:59
Gal Gadot răspunde criticilor legate de rolul Cleopatrei

Actrița israeliană Gal Gadot a intervenit în controversa stârnită de faptul că a primit rolul principal într-o nouă superproducție despre viața reginei Cleopatra.

Într-un interviu pentru BBC Arabic, Gadot a explicat de ce nu va renunța la interpretarea rolului Cleopatrei, în ciuda reacțiilor mai puțin plăcute ale publicului.

Controversa a pornit de la egipteni

Cele mai vehemente critici au venit din partea egiptenilor, care au considerat că rolul atribuit lui Gadot este un exemplu de “spoială hollywoodiană”. Regizoarea filmului, Patty Jenkins, a fost criticată pentru ca a ales o actriță albă pentru acest rol. Ei consideră că o actriță de origine africană sau una de culoare s-ar fi potrivit mai bine.

Gadot a răspuns reamintind de originile Cleopatrei

Actrița a fost invitată la BBC Arabic pentru a-și promova filmul „Wonder Woman 1984”, care va avea lansarea vineri, însă a fost adus în discuție și subiectul peliculei „Cleopatra”.

Gadot a răspuns ferm și simplu: „În primul rând, dacă ne raportăm strict la realitate, Cleopatra a fost macedoneană. S-a căutat o actriță macedoneană, însă nu s-a găsit una care să se potrivească rolului Cleopatrei. În plus, eu sunt foarte pasionată de Cleopatra”. Actrița a mai precizat că povestea Cleopatrei este una universală și consideră că interpretarea ei o va ajuta și pe regizoarea Patty Jenkins s-o spună cât mai frumos.

„Pentru mine, oamenii sunt oameni, indiferent că sunt musulmani, ortodocși, catolici sau evrei, budiști sau chiar atei. Eu iubesc oamenii. Iar, în ceea ce mă privește, vreau să să onorez moștenirea Cleopatrei, care, pentru mine, este o figură istorică nemaipomenită, pe care o admir enorm. Pe de altă parte, acest film poate fi realizat de oricine. Eu mă bucur că am ocazia să-l fac și eu”, a mai spus actrița în vârstă de 35 de ani, potrivit E Online.

Pentru prima oară, povestea Cleopatrei este redată prin ochii unor femei

Tot în interviu, Gadot a mai precizat că se bucură de faptul că, „pentru prima oară, povestea este redată prin ochii unor femei, atât în fața, cât și în spatele camerei”.

Filmul “Cleopatra” din 1963, cu Elizabeth Taylor, Richard Burton și Rex Harrison, a fost regizat de Joseph L. Mankiewicz.

Controversele au apărut încă de la primul anunț

În luna octombrie, site-ul specializat Deadline a menționat că Paramount Pictures a semnat să producă filmul „Cleopatra” după scenariul celei care a scris și thriller-ul „Shutter Island”, scriitoarea americană Laeta Kalogridis. La vremea respectivă, anunțul a creat controverse pe rețelele de social media, legate de faptul că o actriță albă va interpreta rolul. De altfel, nu este prima oară când o producție de la Hollywood stârnește astfel de reacții din partea publicului. În august 2019, actrița Scarlett Johansson a declarat pentru publicația As If că “ar trebui să i se permită să interpreteze orice personaj, orice copac ori orice animal”, după ce atât ea, cât și alți colegi de breaslă au primit diverse critici pentru diverse roluri pe care le-au primit.

CITEȘTE ȘI: „Wonder Woman 1984”: De ce a vrut regizoarea Patty Jenkins să părăsească franciza

Filme controversate cu copii: Roluri mature primite de actori prea tineri

Foto: Profimedia

 

Tags: