Gala Globurile de Aur 2022 va avea loc fără prezentatori vedete, public și presă

De: Ana Obretin / 05.01.2022, 11:09
Gala Globurile de Aur 2022 va avea loc fără prezentatori vedete, public și presă

Cea de-a 79-a gală a premiilor Globurile de Aur, programată duminică, va evidenția eforturile filantropice ale Asociației Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association), iar câștigătorii vor fi anunțați treptat, pe parcursul evenimentului de 90 de minute, organizat la Beverly Hilton Hotel.

Nu va exista niciun covor roșu și nu vor fi prezente celebrități, nici presă, exeptând membrii HFPA. De asemenea, gala nu va avea public, o reflectare atât a situației grave provocate de pandemie, cât și a faptului că HFPA este, în prezent, persona non grata pentru mulți de la Hollywood.

CITEȘTE ȘI: Globurile de Aur 2022: „Belfast”, „The Power of the Dog”, „Succession” conduc în topul nominalizărilor

Scandalul Globurile de Aur: Tom Cruise și-a înapoiat trofeele; NBC nu va mai transmite gala

Nu se știe deocamdată cum va putea fi urmărită ceremonia, având în vedere că postul NBC a anunțat că nu o va mai difuza.

Hollywood Foreign Press Association, organizatoarea evenimentului, a dezvăluit nominalizările în decembrie, fără fastul cu care și-a obișnuit fanii în ultimii 78 de ani, după o serie de controverse cu care s-a confruntat de mai multe luni. Comunitatea de la Hollywood pe care acest grup de jurnalişti încearcă să o onoreze rămâne în mare parte nesigură dacă doreşte să continue să se asocieze cu Globurile de Aur. 

Gala Globurile de Aur 2022 are loc pe 9 ianuarie

Nominalizările și premiile Globurile de Aur au fost mult timp considerate o modalitate valoroasă de promovare a conținutului – film și televiziune –, atât în ​​scopuri comerciale, cât și pentru recunoaștere la Oscar și Emmy. Expunerea era mare, ceremonie de premiere fiind difuzată la nivel național de NBC. În urma unei anchete din Los Angeles Times, publicată pe 21 februarie, care punea sub semnul întrebării etica, practicile financiare și lipsa diversității HFPA (organizația nu avea membri de culoare la acea vreme), numeroși realizatori de film, multe studiouri și rețele importante au transmis că nu vor mai colabora cu organizația, cu excepția cazului în care și până când aceasta va implementa modificări substanțiale, scrie The Hollywood Reporter.

HFPA a decis la rândul ei să nu renunțe la gala din 2022, argumentând că se poate reforma și că poate menține succesul de decenii. Organizația a făcut progrese majore, adoptând noi reglementări interne care interzic acceptarea de cadouri sau călătorii gratuite și deschiderea calității de membru către o zonă mai largă din punct de vedere geografic. Drept urmare, unele studiouri și rețele au reluat în liniște interacțiunile cu membrii HFPA în mod individual sau, în unele cazuri, colectiv.

CITEȘTE ȘI: Globurile de Aur 2021 – unele dintre cele mai proaste audiențe din istorie

Foto: Profimedia Images