Gala Oscar 2021, cea mai scăzută audiență din toate timpurile

De: Ana Obretin / 27.04.2021, 09:05
Gala Oscar 2021, cea mai scăzută audiență din toate timpurile

Gala Oscar 2021, difuzată de televiziunea ABC, a înregistrat cea mai scăzută audiență din istoria evenimentului. Însă trendul descendent este cel remarcat în cazul mai multor astfel de ceremonii în ultimii ani.

Cea de-a 93-a ediție a premiilor Oscar a atras, duminică noapte, 9,85 de milioane de spectatori și un rating de 1,9 în rândul publicului comercial, respectiv adulți cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Aceasta este o scădere accentuată față de audiența de anul trecut – 23,64 de milioane de telespectatori. 

Scăderea numărului total de telespectatori este în concordanță cu cea pentru Grammy (- 51%), Globurile de Aur (-62%) și premiile Sindicatului actorilor americani (-52%) din ultimele luni, scrie The Hollywood Reporter.

Gala Oscar, produsă de Steven Soderbergh, Stacey Sher și Jesse Collins, a avut loc la Union Station, o gară istorică  din centrul orașului Los Angeles și a avut un public fizic redus, fiind mult mai diferită de alte show-uri anterioare. Evenimentul a avut recenzii foarte amestecate, mai ales din cauza unor momente controversate, de exemplu, cel în care absentul Anthony Hopkins a primit trofeul pentru cel mai bun rol principal masculin, cel din „The Father”, deși favorit era regretatul Chadwick Boseman. Momentul a și încheiat oarecum brusc ceremonia.

Totuși, în pofida cifrelor scăzute, gala Oscar 2021 a atras cea mai mare audiență totală pentru ABC în ultimele luni. 

Marele câștigător al galei Oscar 2021 a fost producția Searchlight „Nomadland”, care a primit trei premii Oscar, pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, Chloe Zhao – devenită abia a doua femeie din istoria galei care primește acest trofeu -, și cel mai bun rol principal feminin, Frances McDormand.

CITEȘTE ȘI: Gala Grammy 2021 a avut audiențe minime istorice

Globurile de Aur 2021 – unele dintre cele mai proaste audiențe din istorie

Ceremonia de învestire a lui Joe Biden a avut audiențe mai mari decât cea a lui Donald Trump

Varianta americană a show-ului “The Office” a fost lider de audiențe în 2020

HBO a înregistrat o uriașă scădere a audiențelor în era post-”Game Of Thrones”

Foto: Profimedia Images