Gala Oscar va avea o gazdă, pentru prima dată din 2018

De: Ana Obretin / 12.01.2022, 09:28
Gala Oscar va avea o gazdă, pentru prima dată din 2018

Gala premiilor Oscar va avea o gazdă, pentru prima dată din 2018, și revine la Dolby Theatre din Los Angeles, a anunțat postul de televiziune ABC.

În timp ce alte ceremonii de premiere au fost amânate din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19, ABC, parte a Walt Disney Co., a anunțat că gala Oscar, punctul culminat al sezonului trofeelor cinematografice de la Hollywood, va avea loc fizic, pe 27 martie. 

CITEȘTE ȘI: Oscar 2022: România, omisă de pe lista scurtă pentru nominalizare pentru film internațional

Meryl Streep: 5 roluri memorabile pentru care nu a luat Oscar, deși ar fi meritat

Ceremonia de anul acesta va avea o gazdă, a declarat președintele ABC Entertainment, Craig Erwich, la un eveniment al Asociației Criticilor de Televiziune. Acesta nu a oferit alte detalii. „Poate voi fi eu”, a glumit el.

Premiile Oscar au fost înmânate de prezentatori celebri, dar gala nu a avut o gazdă în 2019, 2020 și 2021

Audiențele TV pentru gala Oscar au scăzut în ultimii ani, nivelul negativ record, de 10,4 milioane de oameni în Statele Unite, fiind înregistrat în 2021. Însă și celelalte ceremonii au avut audiențe în scădere.

Fanii actorului britanic Tom Holland i-au sugerat că ar trebui să găzduiască premiile Oscar din acest an după succesul uluitor al filmului său „Spider-Man: No Way Home”, posibil alături de colega și iubita sa, Zendaya. Holland a declarat pentru The Hollywood Reporter, în decembrie, că i-ar plăcea acest lucru. „Dacă mi-ar cere, aș face-o și ar fi foarte distractiv”, a spus el.

Printre gazdele show-ului din anii anteriori s-au numărat vedeta TV Jimmy Kimmel și artiștii de comedie Chris Rock și Ellen DeGeneres, scrie Reuters.

Anul trecut, gala a avut loc într-o gară istorică, Union Station, din centrul orașului Los Angeles, cu un număr mic de participanți, din cauza măsurilor împotriva răspândirii COVID-19.

Nominalizările la Oscar vor fi anunțate pe 8 februarie.

Anul trecut, marele câștigător al galei a fost „Nomadland”. Producția Searchlight a primit premiile Oscar pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, Chloe Zhao – devenită abia a doua femeie din istoria galei care primește acest trofeu -, și cel mai bun rol principal feminin, Frances McDormand.

CITEȘTE ȘI: Gala Oscar 2021, cea mai scăzută audiență din toate timpurile

Oscar 2021: „colectiv”, de Alexander Nanau, pleacă acasă cu mâna goală/ „Nomadland”, marele câștigător

Foto: Profimedia Images