Gala premiilor Oscar 2023 va avea loc pe 12 martie

De: Ana Obretin / 14.05.2022, 11:20
Gala premiilor Oscar 2023 va avea loc pe 12 martie

Cea de-a 95-a ediție a premiilor Oscar va avea loc pe 12 martie 2023, au anunțat Academia de film americană și postul de televiziune ABC.

Ceremonia va avea loc la Dolby Theatre de la Ovation Hollywood și va fi difuzată în direct pe ABC în peste 200 de teritorii din întreaga lume.

CITEȘTE ȘI: Actori care au făcut roluri foarte bune în filme slabe sau mediocre

TOP 5: Continuări de filme populare care nu ar fi trebuit făcute. Chiar avem nevoie de 6 „Singur acasă”?

Gala Oscar nu a mai fost organizată atât de devreme din 2020, când a avut loc cea de-a 92-a ceremonie, pe 9 februarie.

Lista scurtă a nominalizărilor va fi anunțată pe 21 decembrie. 

Anul acesta, lungmetrajul „CODA” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film. La această categorie fuseseră nominalizate producțiile „Belfast”, „CODA”, „Don’t Look Up”, „Drive My Car”, „Dune”, „King Richard”, „Licorice Pizza”, „Nightmare Alley”, „The Power of the Dog”, „West Side Story”.

Jessica Chastain a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol principal. Acesta a fost primul premiu Oscar din palmaresul actriţei americane. Ea a fost nominalizată în 2013 la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal” datorită interpretării din filmul „Zero Dark Thirty” şi în anul 2012 a primit o nominalizare la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru evoluţia sa din filmul „The Help”.

Will Smith a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestația sa din lungmetrajul „King Richard”.

CITEȘTE ȘI: Producții premiate cu Oscar, ca „The King’s Speech”, și filme-cult, premierele lunii iunie la Warner TV

Foto: Profimedia Images