Gary Rossington, chitaristul trupei Lynyrd Skynyrd a suferit o intervenție chirugicală pe cord

De: Nicoleta Lepădatu / 26.07.2021, 08:49
Gary Rossington, chitaristul trupei Lynyrd Skynyrd a suferit o intervenție chirugicală pe cord

Chitaristul trupei Lynyrd Skynyrd, Gary Rossington a suferit o operație cardiacă de urgență, în urma căreia i s-a montat un stent și este de așteptat să își revină complet, conform medicilor.

Gary Rossington, în vârstă de 69 de ani, ultimul membru supraviețuitor al trupei originale, se recuperează acasă cu familia sa, conform unei postări pe Facebook-ul Lynyrd Skynyrd.

Gary este acasă în Alpharetta, GA, recuperându-se după o intervenție chirurgicală la inimă”, a declarat duminică Ross Schilling de la Vector Management. „Sperăm la o recuperare completă și așteptăm cu nerăbdare să se întoarcă pe scenă în viitorul apropiat.” Postările trupei au menționat că Lynyrd Skynyrd va continua cu spectacolele, programate în prezent până pe 27 august, cu planuri să continue până pe 19 noiembrie.

Nu este prima dată când Rossington, care a pus bazele Lynyrd Skynyrd cu Ronnie Van Zant, Allen Collins, Larry Junstrom şi Bob Burns în 1964, are probleme cardiace. Chitaristul a suferit un atac de cord în octombrie 2015 şi anul următor a fost operat de urgenţă. Trupa a fost nevoită, în 2019, să amâne câteva show-uri, pentru că el a avut nevoie de o altă intervenţie chirurgicală.

Pe 20 octombrie 1977, în timpul unui zbor din Greenville, Carolina de Sud, către Baton Rouge, Louisiana, avionul care îi ducea pe cei de la Lynyrd Skynyrd în turneul care ar fi trebuit să fie cel mai mare de până atunci s-a prăbușit într-o zonă împădurită din sud-estul Mississippi, în timpul unei încercări nereușite de aterizare de urgență, ucigând trei dintre membrii trupei: Ronnie Van Zant , Steve Gaines și Cassie Gaines, precum și asistentul tour managerului trupei și pe pilotul și copilotul avionului. Alte douzeci de persoane au supraviețuit accidentului.

Trupa originară din Florida este una dintre cele mai cunoscute formaţii Southern rock, celebră pentru piese ca „Sweet Home Alabama”, „Free Bird” şi „Simple Man”. Grupul a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2006.

CITEȘTE ȘI: Kevin Clark, toboșarul Freddy din filmul „School of Rock”, a murit într-un accident rutier

Foto: Profimedia images