Geoffrey Rush și Benicio Del Toro, recompensați cu premii onorifice la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

De: Nicoleta Lepădatu / 22.06.2022, 11:45
Geoffrey Rush și Benicio Del Toro, recompensați cu premii onorifice la  Festivalul de Film de la Karlovy Vary

Actorii premiați cu Oscar Geoffrey Rush și Benicio Del Toro vor fi recompensați cu premii onorifice la cea de-a 56-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary, care va avea loc în perioada 1-9 iulie. Actorii își vor primi premiile la ceremonia de închidere a festivalului. Evenimentul ceh și-a dezvăluit și juriile, conform publicației Variety.

„Suntem onorați și încântați că doi actori extraordinari pe care îi admirăm profund de mulți ani au acceptat invitația noastră de a veni la Karlovy Vary”, a declarat președintele KVIFF, Jiří Bartoška.

Starul australian Jeoffrey Rush, în vârstă de 70 de ani, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal în anul 1997 datorită interpretării sale din filmul „Shine”.

Jeoffrey Rush, cunoscut de publicul mai tânăr după ce l-a interpretat pe Căpitanul Barbossa în filmele din franciza cinematografică „Piraţii din Caraibe”, a primit alte trei nominalizări la Oscar: în 1999 pentru rolul secundar din „Shakespeare in Love”, în 2001 pentru rolul principal din „Quills” şi în 2011 pentru rolul secundar din „The King’s Speech”.

Benicio del Toro, care a câştigat în 2001 premiul Oscar pentru rolul secundar din „Traffic”, va fi recompensat la Karlovy Vary cu Premiul Preşedintelui Festivalului.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Alicia Silverstone, Michael Pitt, Ato Essandoh vor juca în thrillerul „Reptile’”, alături de Benicio Del Toro și Justin Timberlake

Michael Caine a primit Globul de Cristal pentru întreaga activitate, la Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary